Novosti

Svečani prijam gradonačelnika M. Batinića za sportaše, sportske klubove i DŠR-ove najzaslužnije za okupljanje djece i mladih te razvitak sportske rekreacije

Četvrtak

U srijedu, 21. prosinca, gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić zajedno sa svojim zamjenikom Markom Friščićem je u Kinodvorani u Ivancu pripremio svečani prijem za istaknute sportaše te za sportske klubove i DŠR-ove najzaslužnije za okupljanje djece i mladih te razvitak sportske rekreacije u 2022. godini.

Gradonačelnik je, u svojem obraćanju, istaknuo da je odluka ove godine bila zaista teška jer grad Ivanec ima velik broj uspješnih i talentiranih sportaša, istaknutih sportskih klubova i društva za športsku rekreaciju koja su se svojim angažmanom istaknula i prepoznata su na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Također, istaknuo je gradonačelnik, posebno veseli što u svoj rad i aktivnosti baš svi nagrađeni uključuju velik broj djece i mladih.

- Grad Ivanec kontinuirano stvara pretpostavke za aktivne sportaše i za rekreativce. Iznimno je važno što smo realizirali projekt za školu nogometa u Salinovcu s modularnim objektima. Navedeno će koristiti škola nogometa u Margečanu i škola nogometa NK Ivančice Ivanec. Investirano je i u energetsku obnovu sportske dodrane u Srednjoj školi Ivanec. Također, krenulo se, u suradnji s Varaždinskom županijom, i u izgradnju odbojkaškog igrališta, pola sredstava osigurava Grad Ivanec, a pola Varaždinska županija. Tako ćemo već sredinom iduće godine u Ivancu imati reprezentativno igralište odbojke na pijesku – kazao je gradonačelnik čestitajući ovogodišnjim dobitnicima.

Tijekom svečanog prijema prikazan je i kratki video u kojemu su sažeti svi sportski, rekreativni, ali i pobjednički trenuci i uspjesi nagrađenih sportaša, klubova i društava.

Svim ovogodišnjim laureatima gradonačelnik je uručio novčane nagrade.

Nagrađeni sportaši, sportski klubovi, DŠR-ovi

Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić u svojem je izlaganju predstavio ovogodišnje dobitnike nagrada, posebno ističući njihov angažman, entuzijazam i u konačnici rezultate.

To su, Nikola Geček, član ŠRD-a Ivanec, koji je ove godine na Svjetskom paraolimpijskom ribičkom prvenstvu u Mađarskoj bio član ekipe koja je osvojila prvo mjesto na svijetu. Nikola ima desetke osvojenih medalja na državnim natjecanjima, a ujedno je i redovit član hrvatskih državnih ribičkih reprezentacija s kojima je dosad osvajao najviša svjetska priznanja.

Na prijemu je bio i najmlađi dobitnik nagrade, ivanečki šahovski genijalac Jakov Friščić. Ove godine u svojoj je kategoriji osvojio titulu državnog prvaka na Kadetskom šahovskom prvenstvu Hrvatske, nakon čega je nastupio i na Šahovskom prvenstvu Europske Unije te na Europskom prvenstvu za mlade u Turskoj.

Među nagrađenim klubovima našli su se Nogometni klub Ivančica Ivanec, Škola nogometa NK Ivančice posebno je uspješna, a danas je prerasla među najbolje u regiji Sjever te okuplja čak 200 mladih nogometaša. Nagradu je ispred NK Ivančice preuzeo tajnik Ivica Surjak.

Nagrađen je i Rukometni klub Ivančica, koji uz redovita natjecanja sa svim generacijama rukometaša, također razvija školu rukometa. Nagradu je preuzeo predsjednik Kluba Matija Kušen, a svečanosti je nazočio i tajnik Franjo Harjač.

I ove godine svojim se radom i rezultatima istaknuo Ženski odbojkaški klub Ivanec, koji se natječe sa svojih 12 ekipa i sekcija na svim razinama natjecanja, a popularna škola odbojke ŽOKI okuplja 150 polaznika. Nagradu je u ime Kluba preuzeo predsjednik Vladimir Grudenić.

Da se nogomet sjajno razvija i na istočnom djelu Grada Ivanca potvrđuje Nogometni klub Mladost Margečan, koji je također nagrađen, ispred NK Mladost Margečan nagradu je preuzeo dopredsjednik Dejan Vidaček.

Ove godine među laureatima se našao i Košarkaški klub Ivančica. Ivanečki košarkaški klub u novoj prvenstvenoj sezoni nastupa s još četiri ekipe u natjecanju, a nagradu je preuzeo predsjednik Košarkaškog kluba Edo Rajh.

S obzirom da je ove godine naglasak stavljen na rad s djecom i mladima, nagrada je ove godine pripala društvima za sportsku rekreaciju. Svojim radom, aktivnostima i masovnošću, kako članstva tako i sudionika, u svim organiziranim aktivnostima, istakli su se DŠR Salinovec i DŠR Lančić - Knapić. Nagradu je u ime DŠR-a Salinovec preuzeo tajnik Društva Stjepan Četrtek, dok je nagradu ispred DŠR-a Lančić – Knapić preuzeo predsjednik Jurica Sever.

Svečanosti, koju je vodila Vesna Matišić, nazočio je i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca Boris Gotal.

Također, svoje nagrađene članove došli su podržati vodstvo i članovi Šahovskog kluba Ivanec te Športsko ribolovnog društva Ivanec.

Nakon održanog svečanog programa i dodjele nagrada, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu.

print