Novosti

Više od 150 planinara na 10. obilasku Ivanečke planinarske obilaznice

Utorak

Više od 150 planinara odazvalo se jubilarnom, 10. obilasku Ivanečke planinarske obilaznice koji je u nedjelju, u povodu Međunarodnog dana planina, organizirao Planinarski klub Ivanec. Pohodu su se odazvali članovi društava iz Rijeke, Bjelovara, Koprivnice, Kostrene, Varaždina, Sesveta, Rijeke, Radoboja i Ivanca.

Riječi dobrodošlice uputio im je predsjednik PK Ivanec Tomislav Friščić. Nakon skupnog fotografiranja kod crkve sv. Marije Magdalene, župni vikar Krunoslav Sajko blagoslovio je sve prisutne planinare prije njihova odlaska na planinarske staze. Planinarima je bio ponuđen obilazak triju staza različite duljine, ovisno o kondicijskoj spremnosti sudionika. Čak 26 planinara propješačilo cijelu trasu Ivanečke planinarske obilaznice dugu 18,5 km, za što im je bilo potrebno 5 sati i 45 minuta, uz odmor i okrepu.

Nakon dolaska i ručka u Izletištu Pethrasti u Ivanečkom Vrhovcu, sva planinarska društva primila su zahvalnicu za sudjelovanje, a pojedinci koji su ispunili cijeli dnevnik IPO i obišli svih osam kontrolnih točaka, dobili su i prigodno priznanje koje im je uručio predsjednik PK T. Friščić.

Druženje planinara nastavljeno je uz živu glazbu, do kasnih sati.

print