Novosti

VIJEĆE ZA KULTURU U tijeku pripreme za bogat program Adventa u Ivancu (3. prosinca -8. siječnja)

Utorak

U punom su jeku pripreme za manifestaciju Advent u Ivancu, koja će ove sezone trajati punih pet tjedana, od 3. prosinca do 8. siječnja, a nije isključeno da će se produljiti i na koji tjedan više. 

Ivanečke udruge i ustanove i ove će se godine na razne načine uključiti u manifestaciju te svojim programima uljepšati predstojeće blagdanske dane u našemu gradu.

Dogovoreno je to jučer, na sjednici Vijeća za kulturu Grada Ivanca održanoj u Gradskoj vijećnici. Na sastanku je s predstavnicima gradskih ustanova i udruga dogovoren način njihova sudjelovanja u mnoštvu događanja koja će se tijekom prosinca i prve polovice siječnja odvijati kod klizališta u gradskom parku, u Kinu i na Kinotrgu Ivanec, ali i u drugim naseljima našega kraja.

O detaljima programa te o koordinaciji brojnih predviđenih sadržaja, priredbi i događanja u predstojećim blagdanskim tjednima, s okupljenima su razgovarali zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek.

A da će program biti bogat, pun iznenađenja i primjeren za sve generacije, potvrđuje i podatak da su uključivanje u Advent potvrdili Turistička zajednica grada Ivanca, Pučko otvoreno učilište Đuro Arnold, Dječji vrtić Ivančice s područnim odjelom u Radovanu, Dječji vrtić Bambi, Plesni klub Ivančica, KUD Rudolf Rajter, ŽVS Kaliope, KUD Salinovec, Udruga građana Margareta Margečan, Udruga građana Prigorec, Ivanečko sunce i dr. 

Na poseban način u manifestaciju se uključuju Klub mladih i Savjet mladih Grada Ivanca.

Bit će tu, dakle, svega: i klizanja, i dječjih zabavnih manifestacija, programa za velike i male,  sadržaja za mlade, besplatnih projekcija crtića, kazališnih i lutkarskih predstava, božićnih pjesama, plesa i glazbe, koncerata i sportskih manifestacija, a sve to praćeno prigodnom ugostiteljskom ponudom.

Cjelovit program Adventa u Planinarskom gradu objavit ćemo uskoro, kad se „izbruse“ svi organizacijski detalji, no jedno je sigurno. Ovogodišnji Advent otvara se u subotu, 3. prosinca u 18 sati, pa stoga rezervirajte svoje vrijeme i svakako dođite na otvaranje kod klizališta u gradskom parku Ivanec.

print