Novosti

Uređuje se odvojak Preradovićeve ul. od Osnovne škole prema obilaznici, završetak početkom prosinca

Petak

Radovi koje je Grad Ivanec otvorio na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici, napreduju planiranom dinamikom.

Sada se izvodi prva faza, u kojoj se grade prometnica i kolnik u punom profilu uz biciklistički i skate park, s nogostupima s obje strane ulice.

Do sada su izvedeni radovi na oborinskoj odvodnji prometnice, a počelo je i postavljanje rubnjaka i donjeg nosivog sloja nogostupa. Idućih dana počinje i gradnja nogostupa uz SPAR (jednostrano), sve do obilaznice.

-S obzirom na to da je na susjednoj površini u tijeku gradnjaskate i biciklističkog parka, uređenjem ovoga odvojka se ujedno usklađuje cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića – izjavio je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

Odvojak prema školi gradi se i uređuje prvenstveno za potrebe sigurnog dolaska učenika-putnika od okretišta autobusa do škole, ali i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića. 

Promet novim odvojkom odvijat će se jednosmjerno. Roditelji bi vozilima u krug škole ulazili iz Šabanove ulice, kratko stali kod škole da djeca uđu u auto, te bi potom izlazili na novi odvojak, prema obilaznici. Vikendom će se ograda zatvarati.

Vrijednost radova u ovoj fazi je 465.000 kuna, a obavlja ih Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Sljedeće godine krećerealizacija druge faze ovoga projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, a uredit će se i manje parkiralište te okretište i stajalište za školski autobus.

print