Novosti

U Ivancu održan 16. hrvatski festival sportske rekreacije za žene, sudjelovalo 300 žena iz 9 županija i Grada Zagreba

Ponedjeljak

Udruga za sportsku rekreaciju Višnjica osvojila je prvo, a DŠR Salinovec drugo mjesto na 16. hrvatskom festivalu sportske rekreacije za žene koji je u srednjoškolskoj sportskoj dvorani održan u subotu, 5. studenog, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca i u organizaciji DŠR-a Salinovec u suradnji s HSSR „Sport za sve“.

Treće mjesto u ukupnom poretku osvojila je ekipa USR-a Mala Subotica.

„Kako je lijepo vidjeti vas opet!“

Sudjelovalo je 30 ekipa sa oko 300 sudionica iz Šibensko-kninske, Zadarske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Koprivničko-križevačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Međimurske i Varaždinske županije te iz Grada Zagreba.

Da će raspoloženje biti na visini, pokazalo se već pri mimohodu i postrojavanju ekipa te kratkom predstavljanju svake od njih u srednjoškolskoj sportskoj dvorani, gdje su gošće iz cijele Hrvatske dočekali domaćini te predstavnici pokrovitelja i sponzora – Grada Ivanca, Varaždinske županije, Hrvatskog i Županijskog saveza sportske rekreacije Sport za sve i Turističke zajednice grada Ivanca.

Pozdravljajući brojne ekipe, predsjednik DŠR-a Salinovec Kruno Lepoglavec u šali je priznao  da ima tremu pred tako velikim brojem žena na jednom mjestu.

-Želim svima puno sportske sreće, bez ozljeda, neka pobijede najbolje ekipe! – poručio je Lepoglavec.

Predstavnica HSSR Katja Pjaca (na otvaranju je bio i njen suradnik Marijan Vugrinčić) sve okupljene žene pozdravila je riječima: „Kako je lijepo vidjeti vas opet!“.

-Za sve vas, kraljice majke, i sve ostale žene koje ste se došle družiti, neka ovo bude pravi sportsko-rekreacijski dan, pa tko dobije – dobije! – naglasila je Pjaca.

-Varaždinska županija prednjači u Hrvatskoj po mnogo čemu, a naročito po kvaliteti rada udruga i brojnim manifestacijama. I ovo je jedna od njih, a ujedno i izvrsna prilika da mi, žene, malo vremena ukrademo i za sebe i da napunimo baterije! – poručila je gošćama saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, predstavnica Varaždinske županije.

Čestitke DŠR-u Salinovec

Uputila je čestitke DŠR-u Salinovec kazavši da nije lako biti organizator ovako velikoj manifestaciji, a svim sudionicama poželjela da im druženje u Ivancu ostane u lijepom sjećanju.

U ime generalnog pokrovitelja i sponzora, Grada Ivanca, 16. festival otvorio je gradonačelnik Milorad Batinić.

-Kao što kažu i riječi neslužbene ivanečke himne, želim svima dobrodošlicu u grad dobrih ljudi dobre ćudi! Ivanec je grad sporta i bogatih sportsko-rekreacijskih događanja i ponosni smo što smo danas domaćini 16. hrvatskog festivala sportske rekreacije za žene. Nadam se da će ova lijepa manifestacija dogodine na uključivanje motivirati i nove ekipe. DŠR-u Salinovec čestitam na organizaciji, a svim ekipama želim dobro druženje, fair play i lijepi dan u Ivancu – kazao je gradonačelnik Batinić.

Svečanom otvorenju nazočili su i voditelj Turističke zajednice grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš i predsjednik Županijskog saveza sportske rekreacije Sport za sve Nikola Sedlar.

Kraći glazbeni program izvele su Kaliope, a okupljene rekreativke na noge su digli folkloraši KUD-a Salinovec, koji su, uz pratnju svog glazbenog sastava, digli raspoloženje živim polkama i drmešima, pa je malo falilo da raspoložene žene i zaplešu.

Nakon službenog otvaranja uslijedilo je razgibavanje i zagrijavanje za natjecanja koja je uz glazbu vodio prof. Kruno Poje.

Pehari najboljima

Festival je nastavljen natjecanjima na visećoj kuglani, u pikadu, vođenju nogometne lopte, bacanju lopte na koš, u gađanju mete rukometnom loptom i bacanju koluta.

Natjecanja su završena u ranim večernjim satima, nakon čega je uslijedila zajednička večera za sve sudionice i njihove domaćine u restoranu KTC-a te podjela pehara, medalja i diploma.

Uz čestitke svim ekipama-sudionicama, za koje je Grad Ivanec osigurao promo planinarske torbe, pobjedničke pehare najboljima uručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Napomenimo da su na festivalu, uz DŠR Salinovec, sudjelovale i ekipe UŠR-ova i udruga iz Lančić-Knapića, Kaniže, Stažnjevca i Prigorca.

DŠR Salinovec sjajno je odradio 16. hrvatski festival sportske rekreacije za žene, a za što je pohvale dobio i od člana Izvršnog odbora Hrvatskog saveza sportske rekreacije Marijana Vugrinčića, koji je organizaciju i atmosferu ocijenio vrhunskom.

Ovime je DŠR Salinovec još jednom potvrdio status jednog od vodećih sportsko-rekreacijskih društava u Hrvatskoj.

print