Novosti

ČETIRI KAZALIŠNA GODIŠNJA DOBA U ivanečkom Kinu sjajan odaziv predstavama Bjelovarskog kazališta

Ponedjeljak

Jesenski ciklus predstava u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec i njezine Glumačke družine Komedijaši,koje se održavaju u sklopu projekta Četiri godišnja doba, održan je ove subote, 22. listopada, u ivanečkome Kinu. Projekt novčano podupire Grad Ivanec.

Ovoga puta stažnjevečki su Komedijaši ugostili Bjelovarsko kazalište, koje je za ivanečku publiku izvelo dvije predstave. Odaziv je bio izvrstan, za obje se izvedbe tražila karta više. Ulaz za sve zainteresirane bio je besplatan.

Za djecu je izvedena edukativna predstava „Nevolje princeze Lijepe“. Po završetku predstave, glumci i publika zajedno su zaplesali uz veselu i poučnu pjesmicu, a izvođači su na bis izlazili nekoliko puta.

Odrasli su pratili predstavu „Dječja igra“. Predstava kroz tematiku vršnjačkog nasilja prikazuje razne manjkavosti sustava, na koje nailazimo gotovo svakodnevno. Martin, dječak koji prikazuje mane i manjkavosti cjelokupnog društva i sustava, završava tragično. Upravo takav završetak predstave upozorava na potencijalno opasne posljedice vršnjačkog nasilja te odašilje znakovitu poruku odraslima.

Projekt Četiri godišnja doba nastavlja se krajem studenog, kada će ivanečka publika, uz jedno gostujuće društvo, imati priliku uživati i dobro se nasmijati i predstavi domaćina i tvorca ovog vrijednog i uspješnog kazališnog projekta - Glumačkoj družini Komedijaši.

print