Novosti

STAMBENI POTICAJI Potpisano 18 novih ugovora, bespovratne gradske poticaje koristi 105 mladih obitelji

Petak

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u četvrtak je, 13. listopada, održan novi, sedmi krug potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Ugovore s Gradom Ivancem ovoga je puta potpisalo 18 novih korisnika.

Riječ je isključivo o mladim obiteljima, koje svoje stambeno pitanje rješavaju (do)gradnjom, rekonstrukcijom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera (oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa, komunalne naknade na 5 godina, sufinanciranje rate kredita pri čemu se korištenje ove mjere produljuje za 2 godine za svako novorođeno dijete).

U ime gradske uprave okupljene je uvodno pozdravila Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu, a nakon toga obratio im se gradonačelnik Milorad Batinić.

-Sama činjenica da je ovo već sedmi krug potpisivanja ugovora, čime se ukupan broj obitelji koje koriste gradske stambene poticaje popeo na 105, govori da je ova mjera dobro pogođena. Njome Grad Ivanec, uz niz drugih poticaja, programa i ulaganja, nastoji dati vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području. Glavni cilj svih mjera koje Grad provodi jest da ostanete živjeti ovdje. Ivanec bilježi snažan trend doseljavanja novih stanovnika, prvenstveno iz okolnih gradova i općina. Tako ovu mjeru i ovoga puta koriste i naši novi sugrađani, jedna obitelj koja se doseljava s područja Krapinsko-zagorske županije i dvije obitelji s područja Lepoglave – naglasio je gradonačelnik.

Na Gmajni se otvara 35 novih parcela za gradnju

Ističući da u Ivancu vlada dobra poduzetnička klima i potražnja za radnim mjestima istaknuo je da, u skladu s pojačanim doseljavanjem i velikom potražnjom za nekretninama, Grad otvara nove građevinske stambene i stambeno-poslovne zone. Među njima je i novo građevinsko područje Gmajna, gdje se aktivira 35 novih parcela za buduću gradnju.

M. Batinić se posebno osvrnuo i na neke nove mjere usmjerene prvenstveno na djecu, studente i mlade obitelji, a koje će Gradskom vijeću predložiti u sklopu donošenja proračuna za 2023. godinu. O njima više možete pročitati u posebnom tekstu na ovim stranicama.

-Sve to što radimo usmjereno je podizanju društvenog standarda naših građana, kako bi Ivanec postao još ugodnije mjesto za život – zaključio je gradonačelnik M. Batinić te naglasio da Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja i dalje ostaje otvoren svim zainteresiranim korisnicima i sredstva za nj neće se ograničavati.

Skupu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

print