Novosti

Foto: TZ Ivanec, FB Gljivarskog društva Ivanec

GLJIVARSKO DRUŠTVO IVANEC 150 gljivara iz Hrvatske i Slovenije na 7. međunarodnoj gljivarijadi

Ponedjeljak

Čak 150 gljivara i planinara iz Zlatara, Zeline, Čakovca, Siska, Krapine, Sesveta, Samobora, Ivanca te iz slovenskih društava Zreče Rogla i Sneška Dobrovci i drugih mjesta u subotu je, 8. listopada, sudjelovalo na 7. međunarodnoj gljivarijadi koju je priredilo Gljivarsko društvo Ivanec.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvo Grada Ivanca i Turističke zajednice u prekrasnom ambijentu Lovačkog društva Šumski zec u Margečanu.

Pozdravne riječi okupljenima uputio je predsjednik Gljivarskog društva Zvonko Turčin, a u ime pokrovitelja goste i domaćine pozdravio je voditelj Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš. Zaželjevši im dobrodošlicu (i) na ovu manifestaciju kojom se Ivanec brendira kao Planinarski grad, svratio im je pozornost na obližnje zanimljive povijesne lokalitete Gradišće i Vražji stolček.

Bila je to prigoda i za snimanje za novi promo uradak TZ-a, a posjetiteljima je naročito zanimljiva bila pokazna vježba potrage za tartufom uz pomoć psa tartufara. A kako to ide, nazočnima je pokazao psić pasmine lagotto romagnolo, vlasnika Stjepana Hrvoića iz Novog Marofa.

Nakon potrage za gljivama po okolnim šumama, druženje gljivara nastavljeno je razgledavanjem velike izložbe i determinacijom gljiva, ali i uz zakusku uz gljivarski kotlić, grah i kolače. U veseloj atmosferi proglašeni su i dobitnici nagrada za najljepšu gljivarsku košaricu, najljepšu gljivu i najteži vrganj, a nagrađeni su suvenirima Turističke zajednice grada Ivanca.

Ono glavno tek slijedi, a to je velika gljivarska manifestacija u ivanečkome parku planirana za subotu, 15. listopada, uz opsežne popratne sadržaje. O njoj pobliže izvještavamo sutra.

print