Novosti

M. BATINIĆ Preporučio bih županu Stričaku da se makne s funkcije župana, nije joj dorastao

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na jučerašnjoj se sjednici Gradskog vijeća Ivanec osvrnuo na izjave varaždinskog župana Anđelka Stričaka iznesene na sjednici Županijske skupštine.

Stričak je s govornice iznio tvrdnje o tome da je Batinić godinama znao da će doći do otvaranja kamenoloma u Siljevcu, ali da je o tome šutio sve do trenutka kada je postala izgledna gradnja brze ceste, da „gradonačelnik šalje sve da koriste kamen iz kamenoloma u Očuri koji vodi gosp. Vugrinec“ te da je preko bivšeg zamjenika gradonačelnika Branka Putareka, direktora Poljoprivrednog poduzeća Ivanec, interesno povezan s kamenolomom u Očuri.

Očitujući se na trač izjave i podmetanja kakva ne priliče najvišem županijskom dužnosniku, Batinić mu je, parafrazirajući jednu staru pjesmu, ironično poručio da ne zna bi li se zbog njih smijao ili plakao:

- Nakon što su me kolege upozorili na županove izjave, malo sam prosurfao po portalima i vidio da je župan na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine napao i SDP i Reformiste i mene. Međutim, nisam primijetio da se dosad jasno očitovao o tome da li je za kamenolom ili je protiv kamenoloma. Nisam primijetio da je stao uz bok svojoj Gradskoj organizaciji HDZ-a i da je podršku dao i njoj i mještanima Ivanečke Željeznice, koji se protive kamenolomu – izjavio je Batinić.

Nisam stručnjak za dijagnoze, ali…

- Očito se g. Stričak ne osjeća ugodno u svojoj koži. Nisam stručnjak da bih mu mogao postaviti dijagnozu, ali imam dojam da se osjeća inferiorno. Preporučio bih mu da se makne s funkcije kojoj nije dorastao, jer tu očito nešto ne štima – ocijenio je gradonačelnik.

- Šteta što župan Stričak nije rođen u doba pisaca basni i bajki, poput braće Grimm ili H. C. Andersena pa da napiše neku bajku pod naslovom „Stričak u zemlji čudesa“ – poručio je Batinić u svjetlu čestih izjava A. Stričaka o „čudesima“ u Ivancu te zaključio da je njegov istup na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine izvan svake pameti.

print