Novosti

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Dobrodošlica za 93 učenika prvih razreda gimnazije, ekonomske škole i strukovnih zanimanja

Ponedjeljak

U amfiteatru Srednje škole Ivanec danas je, prvoga dana nastave u novoj školskoj godini 2022./2023., priređen program dobrodošlice za 93-oje učenika prvih razreda gimnazije, ekonomske škole i strukovnih zanimanja.

Nove učenike i goste, među kojima i varaždinskog župana Anđelka Stričaka, gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, predsjednika Gradskog vijeća Zdenka Đurasa te županijskog pročelnika za školstvo Miroslava Huđeka, u ime školskog kolektiva i škole koja broji 400 učenika prva je pozdravila ravnateljica Lidija Kozina.

Zaželjevši dobrodošlicu novim učenicima, posebno je istaknula da dolaze u školu u koju su se proteklih godina uložila višemilijunska sredstva u obnovu školske zgrade i sportske dvorane, prateće infrastrukture i ulaznog trga te osobito, u opremanje učionica za izvođenje moderne nastave.

-Ono što naročito treba istaknuti jest promjena strukture obrazovanja i prilagodba naše upisne politike potrebama gospodarstva i tržišta. Dok je još samo prije 5-6 godina u našoj školi samo 7% ili 30 učenika pohađalo sektor strojarstva, danas ih je 100, što znači da je udio strojarstva povećan tri puta – istaknula je L. Kozina.

U ime Grada Ivanca dobrodošlicu učenicima zaželio je i gradonačelnik Milorad Batinić:

-Dolazite u školu s motiviranim i visokostručnim kadrom, u školu koja je po svojoj visokoj razini kvalitete i brojnim projektima i programima financiranim iz EU fondova prepoznata na nacionalnoj i europskoj razini. Iskoristite to, jer ova škola može vam dati puno znanja, a u današnjem svijetu znanje je moć! Također vas pozivam da svoje slobodno vrijeme obogatite na način da se uključite u jedan od brojnih sportskih klubova koji djeluju u Ivancu, jer ovdje je ponuda doista široka i kvalitetna – poručio je gradonačelnik M. Batinić.

Pozdravljajući sve okupljene, varaždinski župan Anđelko Stričak podsjetio je da je Varaždinska županija osnivač brojnih osnovnih i srednjih škola, centara izvrsnosti i učeničkih domova te da u obrazovanje ulaže 50% svoga proračuna. Jedan od pokazatelj opravdanosti visokih ulaganja u školstvo jest i podatak da su učenici s područja naše županije osvojili 16 medalja na međunarodnim natjecanjima te da imamo 33 državna prvaka.

Župan je najavio i nova ulaganja u školstvo te učenicima skrenuo pažnju na izazove koje nam nosi budućnost, a to su digitalno doba i robotizacija, ali i klimatske promjene.

-Čestitam pročelniku za školstvo M. Huđeku na sjajnom vođenju ovoga resora, a svim učiteljima i profesorima upućujem zahvalu na kvalitetnim pripremama za start u novoj šk. godini – zaključio je župan.

Nakon pjesme dobrodošlice koju je novim učenicima otpjevao Djevojački zbor Srednje škole uz pratnju na glasoviru prof. Martine Jakšić Rodiger, učenici su prvi put sjeli u srednjoškolske klupe i upoznali se sa svojim razrednicima.

Gosti pak su u pratnji ravnateljice L. Kozina razgledali učionicu budućnosti, novoopremljenu informatičku učionicu za strojarstvo, a nakon toga i tzv. otvorenu učionicu krugu škole koju su zajedno izradili učenici stolari i strojari.

-Učionicu na otvorenom (s pet setova stolova i klupa) učenici su osmislili i izradili sami i ona predstavlja primjer povezivanja školskih odjela, u ovom slučaju iz sektora strojarstva i šumarstva – ponosno je istaknula ravnateljica Lidija Kozina.

 

print