Novosti

PETICIJA „NE KAMENOLOMU“ Potpisivanje i dalje širom grada Ivanca, u Varaždinu, revolt se širi cijelim sjeverom Hrvatske

Četvrtak

Potpisivanje peticije protiv kamenoloma Siljevec na Ivančici u tijeku je širom cijelog područja grada Ivanca. 

Peticija se potpisivala i jučer na štandovima u Ivancu, svaki dan do kasnog poslijepodneva može se potpisati i kod ulaza u Gradsku vijećnicu, a do nedjelje se potpisi prikupljaju i na dva štanda u Varaždinu.

K tome, peticija se potpisuje u mjesnim odborima, u vatrogasnim i planinarskim domovima, u ugostiteljskim objektima, u prostorijama udruga, prilikom raznih sportskih i rekreacijskih manifestacija, potpisuju je vjernici nakon misa itd.

Uz aktiviste političkih opcija i stranaka koje djeluju u Gradskom vijeću Ivanec, velik obol prikupljanju potpisa daju i članovi Planinarskog kluba Ivanec, Udruge umirovljenika Ivanec, Udruge udomitelja Nada Ivanec, HPD-a Ivančica, Kluba mladih Ivanec, a u prikupljanju potpisa angažiraju se i mještani Ivanečke Željeznice, Margečana, Stažnjevca i dr.

Punu podršku peticiji i NE kamenolomu na Ivančici daju i članovi Udruge građana okupljeni oko inicijative Varaždin bez smeća i Platforme Budimo grad, koji su najavili dežurstvo kod štandova ove subote u Varaždinu. Hvala!

Revolt i nezadovoljstvo najavama otvaranja kamenoloma širi se cijelim sjeverom Hrvatske pa je sve širi krug udruga, inicijativa i aktivista s područja gradova i općina iz Varaždinske i susjednih županija koji se uključuju u potpisivanje peticije kao izraz prosvjednog raspoloženja građana protiv apsurdnih ideja otvaranja kamenoloma u ekološki zaštićenom području.

Najave i aktivnosti oko otvaranja kamenoloma na Ivančici, a koje su prenijele i nacionalne televizijske kuće, negativno su odjeknule cijelom Hrvatskom i privukle pažnju (i) politike, pa su tako u proteklom vremenu u Željeznici boravili i peticiju potpisali i predstavnici pojedinih parlamentarnih stranaka, a za idući tjedan na tu je temu najavljen i okrugli stol u Maloj saborskoj vijećnici.

print