Novosti

Veselo na 14. stažnjevečkim susretima, pobjednički naslov ekipi Centra

Ponedjeljak

Ekipa Centra slavodobitnik je ovogodišnjih, 14. stažnjevečkih susreta koji su u subotu, 27. kolovoza, održani na Vinskom potoku u Stažnjevcu.

Riječ je o manifestaciji koja već niz godina u nadmetanju u starim seoskim disciplinama te u  raznim zabavnim igrama za djecu i odrasle već godinama okuplja brojne stanovnike Stažnjevca okupljene u tri lokalna „kvarta“ – Na malenom brijegu, Centar i Otok ljubavi.

Uz mnogo bodrenja natjecalo se u skakanju u vreći, nošenju košare na glavi, bacanju kamena s ramena, bikovanju, potezanju užetom i drugim disciplinama, ali i u pivskoj ribičiji, klizno-okretnim gemištima te u svakakvim drugim šaljivim igrama.

U ime Grada Ivanca, koji manifestaciju podupire niz godina, svima okupljenima obratio se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te kapetanu pobjedničke ekipe Centra uručio prijelazni pehar.

-Grad Ivanec podržao je sve dosadašnje Stažnjevečke susrete, a nastavit će ih podupirati i dalje, sve dokle budete imali volje i interesa za organizaciju ove popularne priredbe usmjerene jačanju lokalnog zajedništva te popularizaciji rekreacije među svim dobnim uzrastima. Drago mi je vidjeti da se na području grada Ivanca nastavljaju održavati manifestacije koje od zaborava čuvaju tradiciju i stare sportove, pogotovo u današnje vrijeme, kada se svi okreću modernim, urbanim sadržajima. Čestitam vam na igrama i na rezultatima, nastavite tako dalje! - poručio je Friščić.

Pehare ekipama uručili su predsjednik UŠR-a Stažnjevec Denis Šimek i gradski vijećnik Miroslav Rohtek.

Program je vodio Nikola Sedlar, tajnik UŠR-a Stažnjevec i aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća Ivanec.

Organizatori za iduću godinu najavljuju još veću, zabavniju i raznovrsniju manifestaciju jer, kao ističu, bit će to jubilarni, 15. stažnjevečki susreti i ujedno, 15. obljetnica rada i djelovanja UŠR-a Stažnjevec.

print