Novosti

I UDRUGE PROTIV KAMENOLOMA Uključuju se svi – planinari, sportaši, speleolozi, branitelji, rekreativci, umirovljenici, invalidi…

Petak

I ivanečke udruge ustaju protiv namjere otvaranja kamenoloma na Ivančici! I dat će sve od sebe da svojim doprinosom – volontiranjem na štandovima, animiranjem građana da potpišu peticiju i organiziranjem peticije na svim svojim skupovima i manifestacijama – spriječe sulude planove da se u srcu netaknute prirode otvori kamenolom.

To je jednodušna poruka koju su s jučerašnjeg sastanka s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, održanim u dvorani Poduzetničkog inkubatora, javnosti poslale brojne udruge s cijelog gradskog područja - predstavnici ivanečkih planinarskih društava i eko udruga, DŠR-ova, DVD-ova, speleolozi, udruge građana, Zajednice sportskih udruga, rukometaši, umirovljenici, udomiteljske udruge i osobe s invaliditetom… A i drugi – braniteljske udruge, gljivari, lovci, vinogradarske i druge udruge, poručili su da se njihov angažman u akciji za spas Ivančice i života ljudi koji žive pod njenim okriljem može računati.

Na sastanku je gradonačelnik Batinić upoznao predstavnike udruga s aktualnom tematikom te sa dosad poduzetim aktivnostima kojima se na svim razinama nastoji ova problematika izdići na što širu razinu.

U tom kontekstu gradonačelnik je izvijestio da je na tu temu na sastanak u Ivanec pozvao i sve saborske zastupnike s područja Varaždinske županije, da je ministru gospodarstva i održivog razvoja uputio poziv za hitnim sastankom, jednako tako i varaždinskom županu itd.

-Peticija je jedini prihvatljiv, moguć i zakonit način da se izborimo za naše interese i interese svih građana. Trebamo svi zajedno pokazati solidarnost i zauzeti jasan stav protiv toga da se Ivanečka Željeznica pretvori u novu Očuru – istaknuo je Batinić te kazao da će skupljeni potpisi biti poslani Vladi, Saboru RH i ministru gospodarstva.

Nazočni predstavnici udruga iskazali su interes za prikupljanje potpisa i to ne samo u svojim službenim prostorima, već i na događanjima i manifestacijama koje organiziraju. Grad im je spreman pružiti svu moguću logističku pomoć pa su im tako i jučer na licu mjesta podijeljeni promotivni plakati i liste za prikupljanje potpisa.

-U rješavanju ovog problema, kao i u provedbi same peticije, ne smije biti političkih podjela, moramo imati zajednički stav: Ne kamenolomu! Sirovina jest nužnost, ali ne ovdje, u srcu netaknute prirode – zaključio je Batinić.

Kako je naglašeno, potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Ivančici nije tek usko lokalno pitanje, već je ono od šireg, regionalnog značenja pa peticiju mogu potpisati svi državljani Republike Hrvatske.

Svi zainteresirani za volonterski angažman informacije mogu dobiti u Gradu Ivancu osobno ili na broj telefona 042/492-876.

print