Novosti

Ivica Dukarić u timu Moto kluba Jal Ivanec drugi na Endurance Individual 6. Race Grobnik 2022.!

Subota

Prošlog vikenda održana je druga EIC utrka na stazi Grobnik pod nazivom "Endurance Individual 6h Race Grobnik" u kojoj je nastupio Ivica Dukarić u timu Moto kluba Jal iz Ivanca te osvojio drugo mjesto, sa samo jednim krugom manje od prvoplasiranog N. Gavrilovića iz Srbije!

Inače, ovo je najveća  utrka izdržljivosti na ovim prostorima za koju su, uz vozačku izdržljivost, ključni i odabir tima, motora te taktike kroz 6 sati vožnje.  

Utrka je zamišljena kao ultimativni izazov za vozače i motocikle; u njoj samo jedan vozač vozi cijelu utrku, bez prava na zamjenu. Vozač i motocikl ostaju zajedno do kraja!

Jedina pomoć koju vozač ima je u boksu, prilikom dolijevanja goriva ili eventualno, popravaka koje rade mehaničari iz tima. Dakle, pakleni izazov.

Nakon prvih treninga i kvalifikacija voženih u subotu i sve do trke vožene u nedjelju, temperature su bile iznimno visoke. 

S obzirom na to da je utrka startala u 15.30 sati i da je završena s prvim mrakom u 21.30 sati, to je značilo da je pred vozačima (i motociklima) bio dodatni izazov da savladaju velike temperature, sačuvaju snagu i gume do kraja utrke.

Naš Ivica Dukarić u timu Moto kluba JAL je na kvalifikacijama zauzeo treću poziciju. 

Utrku u nedjelju startao je odlično te je do prvih 14 krugova držao 3. poziciju. U 15. krugu probija se na 2. poziciju i drži je sve do 33. kruga, gdje se nakon toga probija na vodeću, 1. poziciju.

Vodeće mjesto držao je sve do 70. kruga gdje, nakon sudara sa suparnikom koji u to vrijeme zaostaje točno jedan krug, izlijeće sa staze. 

I kad se mislilo da je to za njega kraj utrke, Ivica podižemotor, pali ga, izvlači ga na stazu i punim gasom nastavlja utrku. 

Kako je uslijed izlijetanja sa staze došlo do manjeg oštećenja na motociklu, javlja preko veze svom timu u boksu da pripremi alat i gorivo te nakon dodatno odvožena 4 kruga ulazi u boks gdje obavlja popravke.

Nakon izgubljenih 6 minuta u bksu, vraća se u utrku te unatoč izgubljenog vremena prilikom pada i popravka motocikla, osvaja  drugu poziciju koju nakon toga uspijeva zadržati do samog kraja utrke.

Čestitamo Ivici i timu Moto kluba Jal Ivanec na sjajnoj prezentaciji svog kluba i našega grada na Grobniku!

 

Rezultati:

 

Endurance Individual 6h Race Grobnik 2.i 03.  srpnja 2022 :

1. Nenad Gavrilović (Srbija) - 184 kruga

2. Ivica Dukarić  (Hrvatska) MK JAL - 183 Kruga

3. Slave Grozdanovski (Makedonija) MC Nocni Vukovi - 172 kruga

print