Novosti

SUTRA IVANEČKI KOTLIĆ Generalni sponzor: Mesnice Vugrinec Zaprešić, natječe se rekordnih 45 ekipa!

Petak

Mesnice Vugrinec d.o.o. iz Zaprešića, koje imaju svoju prodavaonicu mesa i mesnih proizvoda u zadružnoj zgradi na gradskoj špici, i ove su godine generalni sponzor Ivanečkog kotlića, 10. po redu natjecanja u kuhanju gulaša u kotliću.

Tradicionalni organizator manifestacije je Grad Ivanec i ona će se, kao što smo već izvijestili, sutra održati u parku (bivši prometni poligon) ispod Osnovne škole Ivanec. Natječe se rekordnih 45 ekipa!

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a svi dobrovoljni prihodi prikupljeni od podjele gulaša (i sarme!) namijenjen je akciji Zaklade Grada Ivanca „Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda“.

Napominjemo da će se u jednom dijelu manifestaciji pridružiti i Dominik s roditeljima.

I ove godine generalni sponzor za svaki kotlić donira meso i po kilogram svinjske masti, a svaka ekipa može k tome preuzeti i po 1 kg svinjskih nožica što je, kažu upućeni kuhari, dobar dodatak svakom gulašu.

Dio mesa donira i Grad Ivanec. Cilj je skuhati što više gulaša i njegovom podjelom prikupiti što više sredstava za pomoć Dominiku, kako bi se prikupila sredstva za rehabilitaciju i omogućilo djetetu da prohoda.

Atraktivne nagrade za najbolje ekipe i ove godine osigurava Grad Ivanec, a manifestaciji se ove godine vrijednim nagradama za najbolje ekipe pridružuju brojni sponzori. Njih ćemo detaljnije predstaviti na Ivanečkom kotliću. 

Za glazbeni štimung pobrinut će se Faringaši iz Prigorca, svoju prvu snimljenu pjesmu otpjevat će i Ana Breški iz Čalinca, a program vodi Andreja Loparić.

Kuhanje počinje oko 9 sati, a planirano je da se rezultati natjecanja proglase oko 12.30 sati. Gulaše će i ove godine ocijeniti kuharski žiri u sastavu Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje Hotela Trakošćan, Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec i Biserka Hranić, šefica kuhinje Osnovne škole Ivanec.

Sve građane pozivamo da se pridruže jedinstvenom zabavnom ambijentu Ivanečkog kotlića i svakako, da svrate na ručak u park!

Ponesite i lonce za gulaš za doma, jer ove se godine očekuje da će se skuhati rekordne količine gulaša u kotliću, a na raspolaganju će biti i 100 humanitarnih sponzorskih svježe skuhanih sarmi!

Minimalni dobrovoljni prilog za gulaš i sarme je 10 kuna, a sve sudionike, građane i sve ostale koji budu na Kotliću, pozivamo da izdvoje i više, jer svaka prikupljena kuna ide za Dominika.

Na manifestaciji sudjeluje i Udruga vinogradara i vinara Peharček, koja će na štandovima ponuditi vina ivanečkog vinogorja te uplatiti poseban novčani prilog za Dominika.

Vidimo se sutra na Ivanečkom kotliću!

print