Novosti

UDRUGA TJELESNIH INVALIDA ILO Proslavljeno otvaranje novih prostora u Malezovoj ulici 34

Srijeda

U dobrom raspoloženju danas su okupljeni članovi Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec obilježili otvaranje svojih novih društvenih prostora u Malezovoj ulici 34 u Ivancu.

Riječ je o prostoru u objektu u vlasništvu MIPCRO-a Ivanec, koji je pronađen zahvaljujući angažmanu gradonačelnika Milorada Batinića i njegovih suradnika, pri čemu se vodilo računa da prostori budu lako dostupni osobama s invaliditetom.

Uz novčanu potporu Grada za materijal, članovi udruge su dodijeljene prostore nakon toga obojili i uredili te od danas u njima i službeno počeli raditi.

Tim povodom obišao ih je i gradonačelnik Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem i drugim predstavnicima gradskih službi. Gostima je izraze zahvalnosti na pomoći uputio predsjednik udruge Juraj Putarek:

-Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na izraženoj potpori, razumijevanju položaja invalida te na konkretnoj pomoći u iznalaženju i uređenju prostora za rad. Naša udruga okuplja više od 340 članova s područja cijele bivše Općine Ivanec. Ovakva potpora našega Grada znači nam jako puno, pogotovo zato što su nam pojedini okolni gradovi i općine, s čijih područja imamo jako puno članova, već prošle, a nakon toga i ove godine, u velikoj mjeri „skresali“ financiranje. Jako smo razočarani i potezom Varaždinske županije, koja je našoj udruzi, unatoč tome što okuplja osobe s invaliditetom, za rad u ovoj godini dodijelila simboličnih 2.000 kuna. A to smatramo sramotnim – poručio je Putarek.

Inače, Grad Ivanec Udrugu invalida ILO ove godine financira s gotovo 24.000 kuna.

Uz pljesak nazočnih članova, Putarek je gradonačelniku zahvalio na borbi za interese građana Ivanca dodavši da i članovi Udruge ILO to itekako prepoznaju i cijene te da neće dopustiti pojedincima da iz svojih sitnih politikantskih interesa ovu udrugu posvađaju s Gradom i gradonačelnikom.

Čestitajući domaćinima na funkcionalno uređenim prostorima koji odgovaraju njihovim potrebama (u prizemlju, u dvorištu mogu parkirati), gradonačelnik Batinić poručio im je da na suradnju s Gradom i dalje mogu računati.

A nakon što za koju godinu ovdje više neće moći koristiti prostore (jer će se objekt rušiti, a na njegovu mjestu graditi nova zgrada), izjavio je da će se Grad i tada angažirati u pronalaženju adekvatnih zamjenskih prostora, što ova udruga, koja okuplja vrlo senzitivnu populaciju, svakako zaslužuje.

Objavljujemo i novo uredovno vrijeme Udruge invalida ILO, a to je utorkom četvrtkom i petkom od 9 do 13 sati.

Otvaranje svojih društvenih prostora članovi Udruge ILO nastavili su druženjem u sjajnom raspoloženju.

print