Novosti

150 natjecatelja na 8. stažnjevečkim susretima u organizaciji Udruge za sport i rekreaciju Stažnjevca

Četvrtak

U organizaciji Udruge za športsku rekreaciju Stažnjevec, na mjesnom igralištu Vinski potok održani su tradicionalni, 8. stažnjevečki sportski susreti. Uz tri standardne ekipe koje se na susretima nadmeću od prvoga dana – Centar, Otok ljubavi i Na malenom brijegu, igrama se ponovno pridružila i ekipa Dijaspore, a stigli su i gosti iz Gornjih Bogićevaca.

Stažnjevečki su sportski susreti, poznato je, po mnogočemu jedinstveni u našoj zemlji. U njima sudjeluju isključivo mještani Stažnjevca svih generacija, od predškolaca do baka i djedova. Natjecanje je bilo organizirano u petnaestak disciplina, među kojima je bilo i skijanje na travi, vožnja tački s putnikom, piljenje drva, skakanje u vreći, bikovanje, neizostavno potezanje štapom i užetom te u još mnoštvu urnebesnih igara i duhovitih disciplina zbog kojih se Vinski potok i ovoga ljeta orio od smijeha, bodrenja i dobrih emocija.

Igre su to koje jačaju lokalno zajedništvo, što potvrđuje i podatak da se na njima izravno natječe trećina stanovnika tog mjesnog odbora, dok su ostali uključeni u logističke pripreme.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Centra, drugi je Otok ljubavi, treća je Dijaspora, a dalje slijede Gornji Bogićevci i Maleni brijeg. Nakon što je predsjednik UŠR-a Nikola Sedlar proglasio konačne rezultate, pehare najboljima uručili su gradonačelnik Milorad Batinić i dogradonačelnik Branko Putarek te uputili veliko hvala svima koji se uključuju u manifestaciju i pomažu da iz godine u godinu bude masovnija i zanimljivija.

print