Novosti

Dobri odjeci nastupa na Gospodarskom sajmu u Varaždinu

Petak

Proteklog vikenda, 20. i 21. svibnja, održan je 8. Gospodarski sajam Varaždin, na kojem su se vrlo uspješno predstavili Grad Ivanec, poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. te više suizlagača iz poduzetničkog, poljoprivrednog i turističkog sektora, kao i udruge civilnog društva.

Prema već uhodanoj praksi, Grad Ivanec pokrio je troškove zakupa štanda, dok je Poslovna zona preuzela poslove organizacije, logistike, uređenja i aktivne promidžbe na izlagačkom mjestu.

Na sajmu su sudjelovali Turistička zajednica Grada Ivanca, Tesla d.o.o., X – media d.o.o., HPD Ivančica Ivanec, IBS d.o.o., Studio Nexar d.o.o., Planinarski klub Ivanec, Stol – interijer d.o.o., Tri projekt d.o.o., E-licht d.o.o., Poljoprivredno poduzeće Ivanec d.o.o., OPG Mađar, LIPI, obrt za ugostiteljstvo i usluge, Namještaj Rudy, Hotel Orion, OPG Branko Vidaček, Odisea Hill House (vl. Jadranka Gužvinec), Evina kuća te fotograf Zoran Stanko, čije su predivne fotografije Ivanca i prirodnih ljepota okolnog kraja posjetitelji mogli pogledati kao kolaž fotografija na novim promotivnim materijalima Grada izrađenim za potrebe promoviranja brenda Ivanec planinarski grad.

Pojedini suizlagači posebno su i istaknuli veliko zadovoljstvo organizacijom sudjelovanja na sajmu i uputili  pohvale Gradu i Poslovnoj zoni na prilici da svoje proizvode i usluge predstave svima zainteresiranima, poput poduzeća Tesla d.o.o. koje je, u suradnji s informatičkom tvrtkom X-media d.o.o. ovim povodom predstavilo svoj novi brend Nikola Tesla Legend i proizvod Nikola Tesla Wine Selection.

Iznimno zadovoljni podrškom u sudjelovanju na sajmu, organizacijom, lokacijom i ukupnim vizualnim dojmom izlagačkog prostora bili su i OPG Branko Vidaček i OPG Mađar, koji su tijekom sajma imali i prigodnu prodaju.

OPG Branko Vidaček osnovan je 2002. godine i bavi se proizvodnjom visokokvalitetnog bučinog ulja, za koje posjeduju certifikat o zemljopisnom podrijetlu za Varaždinsko bučino ulje, a u ponudi imaju i bučino brašno.

Za svoje ulje, koje prodaju na kućnog pragu i sajmovima diljem Hrvatske, dobili su brojna priznanja i nagrade, uključujući i medalje u Bruxellesu i Klagenfurtu. Planovi OPG-a uključuju daljnja ulaganja u kvalitetu proizvoda i u budućnosti otvaranje kušaonice proizvoda za sve zainteresirane posjetitelje.

OPG Mađar osnovan je 2013. godine, a bavi se proizvodnjom vina i likera. Glavni i prvi proizvod OPG-a je kupinovo vino, a proizvode i voćnu rakiju koja je baza za likere i ostala alkoholna pića iz ponude: medica, rogačuša, orehovec s ljekovitim travama, travarica, svatovski dunjevac, borovička, Martins upperfields GIN (basic gin: destilat od jabuke i borovica) te drijenovac. Kada je riječ o čistim destilatima, OPG proizvodi šljivovicu, viljamovku, rakiju od kruške tepke, rakiju od dunje i rakiju od breskve. OPG svoje proizvode plasira diljem Hrvatske i u inozemstvo, a ove jeseni planira otvaranje kušaone proizvoda.

Zajednički nastup na sajmovima dio je potpora Grada Ivanca razvoju poduzetništva i razvoju turizma te će s tom dokazano uspješnom praksom i temeljem dobrih povratnih informacija od suizlagača, ali i posjetitelja sajma, nastaviti i u budućnosti.

print