Novosti

Foto: Evina kuća, Ivanec

POTPORE ZA TURIZAM Pohvale webinaru „Digitalni marketing u turizmu“

Utorak

U ponedjeljak, 2. svibnja, u organizaciji Poslovne zone Ivanec d.o.o. i uz potporu Grada Ivanca i gradske Turističke zajednice, za sve zainteresirane održan je webinar na temu: Digitalni marketing u turizmu. Pratilo ga je 20-ak zainteresiranih, od kojih su neki uputili i pismene pohvale za stručnost prezentacije i odabir tema.

Webinar je održao renomirani stručnjak Damir Kapustić, direktor ivanečke IT tvrtke X – media d.o.o. Tijekom jednosatnog predavanja iznio je iscrpne i konkretne informacije, prijedloge, primjere i savjete iz prakse kako i koje digitalne alate koristiti da bi uspješno reklamirali svoj turistički objekt.

Navedeno uključuje izradu vlastite web stranice, prisutnost na društvenim mrežama i specijaliziranim web stranicama za turističko oglašavanje, veću vidljivost na najpopularnijim internetskim tražilicama, važnost dobre prezentacije i fotografija i sl.

Predavanje je za sve sudionike bilo besplatno i samo je jedno u nizu aktivnosti namijenjenih razvoju turizma na području Ivanca i daljnjem jačanju brenda Ivanec – Planinarski grad.

S potporama sektoru turizma Poslovna zona i Grad Ivanec nastavit će i u budućem periodu, kroz organizaciju novih seminara i webinara, na teme u skladu s utvrđenim potrebama i povratnim informacijama od dosadašnjih sudionika i ostalih dionika iz sektora turizma.

Nova radionica – početkom lipnja

Na dosadašnjim radionicama i webinarima iz turizma sudjelovalo je preko 70-ak polaznika, mahom registriranih ili budućih iznajmljivača koji su krenuli u ozbiljne pripreme za ulaganja i razvoj privatnog smještaja, s područja Ivanca, ali i cijele županije.

Sljedeća informativna i edukativna radionica planirana je u prvom tjednu lipnja, na kojoj će zaposlenici Grada Ivanca, Poslovne zone Ivanec i Turističke zajednice Ivanec predstaviti prostorne, formalne, zakonske i ostale pretpostavke za izgradnju i opremanje turističkih objekata, planove, aktivnosti i ulaganja u turizam Turističke zajednice te potpore za poticaj turizma koje i ove godine nudi Grad Ivanec.

Za iznajmljivače Grad osigurao besplatno sudjelovanje na Gospodarskom sajmu 20. i 21. svibnja

Također, djelatnicima iz sektora turizma, s posebnim naglaskom na privatne iznajmljivače, na raspolaganju će biti besplatno sudjelovanje na Gospodarskom sajmu u Varaždinu, koji će se ove godine održati 20. i 21. svibnja.

Prema već ustaljenoj praksi, Grad Ivanec i Poslovna zona će zakupiti štand i osigurati svu logističku i organizacijsku podršku, uključujući i dežurstvo na štandu, dok će se svi zainteresirani moći predstaviti putem izlaganja promotivnog materijala ili prisustva na štandu.

O svim planiranim aktivnostima u narednom razdoblju potencijalni sudionici bit će na vrijeme obaviješteni.

print