Novosti

Građanska akcija mladih Udruge Nada i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo o problemima udomljene mladeži

Srijeda

Kako bi približili građanima Ivanca probleme udomljenih mladih ljudi nakon što im s 18 godina ili kojom godinom više po zakonu prestaje pravo na smještaj u dječjim domovima ili obiteljima, Forum za kvalitetno udomiteljstvo na ivanečkoj je gradskoj špici u srijedu, 26. kolovoza, u dva navrata izveo kratku predstavu naslovljenu „Kaj sad s nama?“.

Pod vodstvom Nataše Roginek, članovi Foruma za kvalitetno udomiteljstvo i Klub mladih Udruge udomitelja Nada te ostali volonteri u svojoj su se izvedbi zapitali kako će izgledati njihov daljnji put u svijet odraslih s obzirom na to da – unatoč tomu što su punoljetni – još uvijek nisu spremni za samostalni život, odnosno, nemaju gdje živjeti, nemaju posao, a neizvjesno je i kad će ga i hoće li ga uopće naći.

Zahvaljujući 13.000 kuna novčane potpore koja im je stigla od Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“, Udruga Nada i Forum za kvalitetno udomiteljstvo ovim projektom želi javnosti približiti probleme i potrebe mladih te senzibilizirati građane za bolje razumijevanje konkretnih problema ove populacije, to više što je u dječjim domovima i obiteljima širom Hrvatske udomljeno oko 3.000 djece i mladih.

print