Novosti

PRERADOVIĆEVA Završavaju radovi vrijedni više od 2,7 milijuna kuna, iscrtavanje cesta idući tjedan

Petak

Završavaju opsežni modernizacijski radovi u građevinskoj zoni C-3 (u ivanečkoj Preradovićevoj ulici i svim njenim odvojcima), čiji je nositelj Grad Ivanec.

Izvođač, Niskogradnja Huđek iz Petrijanca, proteklih je dana asfaltirala sve odvojke i novoizgrađene nogostupe, na koje je najprije položen, grubi, a onda i fini asfaltni sloj.

Podsjećamo, ova je zona od prošle jeseni bila veliko gradilište.

Glavna Preradovićeva ulica proširena je na puni profil od 6 metara i presvučena završnim asfaltnim slojem, a obostrano su izgrađeni novi nogostupi. Fini asfaltni sloj položen je i na sjeverni odvojak (prema SPAR-u i privatnim kućama) i na južni odvojak (bliže Osnovnoj školi), uz koje su također sagrađeni nogostupi.

Nogostup je sagrađen i u zapadnom odvojku (koji je asfaltiran lani) i spojen s postojećom šetnicom uz obilaznicu. U ovom odvojku proširena je cesta na puni profil, ali kako u ovom odvojku većina parcela još nije izgrađena, nije položen fini sloj asfalta, koji će pričekati završetak izgradnje u ovom odvojku.

Idući tjedan svi kolnici bit će iscrtani, a slijedi i završno uređenje zelenih površina.

Postavljeni su i svi predviđeni kandelabri i šahtovi za DTK, a nova javna rasvjeta stavljena je u funkciju. Ove radove obavio je Elektro Golub iz Horvatskog.

Ukupna ulaganja u gradnju ovdašnje infrastrukture iznimno su visoka i iznose preko 2,7  milijuna kuna.

Njima Grad Ivanec prati urbane potrebe građana i poslovnih subjekata u ovoj zoni, gdje je gradnja u posljednjih par godina „eksplodirala“.

print