Novosti

AGLOMERACIJA IVANEC Širom gradskog područja radovi na iskopima i polaganju kanalizacijskih kolektora

Petak

S dolaskom proljeća intenziviraju se radovi na gradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec. Izvođači okupljeni u Zajednici ponuditelja (HIS Donja Višnjica, GK GRUPA Varaždin, Zagorje gradnja Zagreb i Cestno podjetje Ptuj) protekle su sušne zimske mjesece iskoristili za radove na iskopima, polaganju kanalizacijskih kolektora i izvođenju priključaka, a sada slijedi intenziviranje radova i otvaranje novih gradilišta.

Ukupna investicija vrijedna je 28,8 milijuna eura, a spomenuta četiri izvođača obavljaju radove koji su u postupku javne nabave ugovoreni u visini od 16,84 milijuna eura.

Iz Ivkom-voda, investitora i nositelja radova, poručuju da se radovi obavljaju širom obuhvata Aglomeracije (istovremeno u pet etapa).

U etapi 1 je domaća tvrtka HIS iz Donje Višnjice obavila radove na polaganju kolektora uz državnu cestu D35, na dionici od ulaska u Kanižu do raskrižja za Vuglovec. Za radove na transportnom kolektoru kod tvrtke Wenker-Križanec u Industrijskoj zoni čekaju se rješenja od nadzornog inženjera.

U etapi 2 GK Grupa Varaždin dovršila je polaganje kolektora u Kaniži te započela s istovjetnim radovima u Gečkovcu.

Zagrebačka Zagorje gradnja obavlja radove u Pahinskom, Jaminama u Matoševoj ulici (etapa 3), dok u Ivanečkom Naselju (uz željezničku prugu) i u Punikvama kolektore polaže Cestno podjetje Ptuj (etapa 4).

Također, poduzeće HIS obavlja pripreme za otvaranje aglomeracijskih radova u Jerovcu (etapa 5), a radit će polaganju kolektora na trasi kanala uz rijeku Bednju (srednji dio).

U sklopu Aglomeracije Ivanec predviđena je gradnja ukupno 36 km nove kanalizacije. Daljnjih 4,2 km cijevi sanira se specijalnim postupkom (bez kopanja), a ove radove, vrijedne 1,1 milijun eura, izvodi tvrtka Aktiv Global iz Zagreba.

U tijeku su sanacijski radovi u Varaždinskoj, Kumičićevoj, Kovačićevoj i Trakošćanskoj ulici.

print