Novosti

Učitelji i učenici iz Turske, Poljske i Mađarske posjetili Muzej planinarstva

Srijeda

U utorak, 5. travnja, Muzej planinarstva je ugostio dvadesetak učenika i učitelja iz Turske, Poljske i Mađarske.

Riječ je o posjetu u sklopu projekta Erasmus KA +229 „The Trail of The architecture of The Region We Live In“ čiji je nositelj PŠ Tin Ujević Salinovec, a koordinatorica učiteljica Sonja Poljak.

U Muzeju planinarstva učenike je dočekala mag. hist. Ana Škriljevečki koja im je ukratko predstavila djelovanje Muzeja i muzejske zbirke. Budući da je tema projekta tradicijska arhitektura, A. Škriljevečki osvrnula se na način gradnje muzejske zgrade u kojoj se nalazila prva ivanečka osnovna škola.

Potom su posjetitelji pogledali kratki film „Ivanečke baštinske priče“ u koji su radi lakšeg praćenja stavljeni titlovi na engleskom jeziku. Za prijevod je zaslužna Škola stranih jezika – Žiger, a titlove je za film pripremio Zoran Stanko.

Učenici su iskazali zadovoljstvo posjetom Muzeju te su nastavili s aktivnostima u sklopu projekta.

U Ivancu ostaju pet dana, a smješteni su u Varaždinu gdje su se već upoznali s obilježjima baroknog graditeljstva. Sljedećih dana za učenike će se održati radionice vezane uz likovnu umjetnost i digitalne alate u PŠ Salinovec, a planira se posjet Kumrovcu i Trakošćanu.

print