Novosti

CERTIFIKAT GRAD ZA MLADE Sastanak predstavnika Grada, Savjeta i Kluba mladih te Poslovne zone Ivanec

Četvrtak

U srijedu, 23. ožujka, održan je online sastanak Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o. s predstavnicima Savjeta mladih Grada Ivanca i Kluba mladih Ivanec.

Tema sastanka bio je proces stjecanja certifikata „Grad za mlade“, a koji dodjeljuje Udruga gradova.

Naime, Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. proteklih su mjeseci uspostavili proaktivnu suradnju s Klubom i Savjetom mladih kako bi se odmah krenulo s provedbom potrebnih aktivnosti i akcija.

Naime, za sam proces certificiranja važan je kontinuitet u provedbi svih aktivnosti kojima se dokazuje ispunjenost zadanih kriterija i podkriterija.

Cijeli proces usmjeren je na stvaranje boljih, kvalitetnijih i aktivnijih uvjeta života za mlade u zajednici.

U procesu certificiranja potrebno je ispuniti osam kriterija koji pokrivaju različita, sveobuhvatna područja gradskih javnih politika.

S procesom certificiranja mlade je upoznala direktorica Poslovne zone Ivanec mr. sc. oec. Lana Labaš, a zaposlenici Projektnog ureda za EU fondove potom su im predstavili sve kriterije te im dali prijedloge i smjernice na koji način nadopuniti postojeće i pokrenuti nove aktivnosti, sve uz potporu i podršku Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o.

U ime Grada Ivanca mladima se obratio dogradonačelnik Marko Friščić te istaknuo kako je nužno da certifikat bude zaista primjenjiv i da aktivnosti koje dovode do njega budu na korist mladima jer, kako ističe, certifikat kao papir ni Gradu ni mladima ne znači ništa.

Naglasio je da će gradska uprava mladima biti podrška za sve aktivnosti i projekte, kako u njihovoj pripremi, tako i realizaciji.

U radu sastanka sudjelovala je i predsjednica Savjeta mladih Anabela Ljubić, njen zamjenik Ivan Golubić te Antonia Peček iz Kluba mladih Ivanec.

print