Novosti

Foto: radovi Kaniža-Vuglovec i u Punikvama

AGLOMERACIJA IVANEC Počeli radovi uz DC 35 od ulaska u Kanižu prema raskrižju za Vuglovec

Ponedjeljak

Golemi radovi na izgradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec napreduju prema planiranoj dinamici, poručuju iz Ivkom-voda d.o.o. Ivanec, koje je investitor i nositelj ovog ulaganja vrijednog 28,8 milijuna eura.

Lijepo vrijeme i dalje ide na ruku izvođačima okupljenim u Zajednici ponuditelja (tvrtke HIS Donja Višnjica, GK GRUPA Varaždin, Zagorje gradnja Zagreb i Cestno podjetje Ptuj), a što oni koriste za radove na iskopima, polaganju kanalizacijskih kolektora i izvođenju priključaka (16,84 milijuna eura).

Etapa 1: Kao što je i bilo najavljeno, tvrtka HIS iz Donje Višnjice počela je s radovima  uz državnu cestu D35 i to od ulaska u naselje Kaniža prema raskrižju za Vuglovec. Nakon iskopa i polaganja kolektora, radovi se nastavljaju prema Ivancu (također uz državnu cestu).

Etapa 2: Dovršava se polaganje kolektora u gornjem dijelu Kaniže (odvojci), a nakon toga kreću radovi u Gečkovcu.

Etapa 3: U tijeku su radovi na polaganju kolektora 8 u Ulici Pahinsko i u Jaminama (donji dio).

Etapa 4: Nastavljaju se radovi u Ivanečkom Naselju, na polaganju kolektora 15, uz željezničku prugu.

Etapa 5: U tijeku su pripreme za otvaranje aglomeracijskih radova u Jerovcu (polaganje kolektora na trasi kanala uz rijeku Bednju (srednji dio).

U sklopu Aglomeracije Ivanec predviđena je gradnja ukupno 36 km nove kanalizacije.

Daljnjih 4,2 km cijevi sanira se specijalnim postupkom (bez kopanja). Ovog mjeseca radovi se provode u Varaždinskoj, Kumičićevoj, Kovačićevoj i Trakošćanskoj ulici.

Ove radove, vrijedne 1,1 milijuna eura, izvodi tvrtka Aktiv Global iz Zagreba.

print