Novosti

DŠR-u Salinovec i Udruzi umirovljenika Ivanec odobrene bespovratne potpore Zaklade sv. Mihael

Srijeda

Zaklada za prevenciju kriminaliteta sveti Mihael u sklopu Javnog poziva za dodjelu potpora iz sredstava Zaklade u 2022. godini pozitivno je ocijenila te odobrila za sufinanciranje dva prijavljena projekta ivanečkih udruga.

Sredstva su ostvarili Društvo za športsku rekreaciju Salinovec i Udruga umirovljenika Ivanec.

DŠR Salinovec za projekt „Prometna kultura mladih biciklista“ ostvarilo je potporu od 12.000 kuna, a ivanečki umirovljenici za projekt „Pravne radionice za osobe starije životne dobi“ dobili su bespovratnu potporu od 3.000 kuna.

Oba projekta provest će se tijekom 2022. godine.

U sklopu projekta DŠR-a Salinovec učenici Područne škole Tina Ujevića će se educirati o ponašanju u prometu. Naglasak će biti upravo na ponašanju u prometu ukoliko su oni biciklisti. Projekt će se provesti u suradnji sa službenicima Policijske postaje Ivanec.

Za djecu će se organizirati predavanja, ali i praktičan dio te će u pratnji policajaca na biciklima ići na vožnju kroz naselje, ne bi li u realnim situacijama naučili kako postupiti i kako biti što sigurniji u prometu.

Za djecu će se osigurati kacige, zaštitni prsluci, majice, ali i praktične brošure sa svim važnim prometnim pravilima.

Drugi projekt, projekt Udruge umirovljenika Ivanec, iznimno je koristan te nadasve aktualan svojom tematikom i sadržajem.

Naime, za članove Udruge umirovljenika organizirat će se edukacija sa sljedećim temama: Ugovor o doživotnom i Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju te zaštita potrošača.

S obzirom da su upravo starije osobe sve češće žrtve prijevara, sve sofisticiranijih kriminalaca i na kućnom pragu, iznimno je važno da dobiju informacije o tome koje podatke, kada i kome smiju davati.

Edukaciju će za umirovljenike održati magistra prava, a uz edukacije će se tiskati i leci s relevantnim informacijama o navedenim temama.

Obje prijava za ivanečke je udruge izradio Projektni ured za EU fondove, specijalizirani odjel unutar gradske tvrtke Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Takav vid podrške za ivanečke je udruge besplatan jer je dio potpora Grada Ivanca organizacijama civilnog društva s ivanečkog gradskog područja.

Inače, jedan od donatora Zaklade sv. Mihael je i Grad Ivanec.

print