Novosti

NK Ivančici na korištenje predani montažni objekti i pomoćno nogometno igralište u Salinovcu

Srijeda

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je predstavnicima Nogometnog kluba Ivančica Ivanec na čelu sa zamjenikom predsjednika Ivicom Jagetićem na korištenje predao pomoćno nogometno igralište u Salinovcu te pet montažnih objekata ukupne površine 60 m2.

Riječ je o pet objekata spojenih u cjelinu, od kojih su dva namijenjena svlačionicama za igrače (domaće i goste), dva su za suce i upravu kluba, a u ostalim su smješteni tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, pri čemu treba naglasiti da je jedan čvor namijenjen osobama s invaliditetom.

Ovime je Grad osigurao funkcionalne uvjete za rad Škole nogometa, koja okuplja između 180 i 190 djece u 9 selekcija, ali i za treniranje i natjecanje seniora. Također, ovime su ispunjeni standardi koje je HNS propisao kao uvjet za dobivanje licence za održavanje natjecanja.

- Novo igralište i funkcionalni prostori uvelike će nam olakšati rad jer dosad su selekcije trenirale u susjednim sredinama. Također, igralište ćemo koristiti i za seniore, koji s treninzima startaju početkom ožujka. Time ćemo omogućiti da se oporavi igralište u Ivancu, koje je sa 40-ak treninga tjedno, gotovo uništeno  – izjavio je I. Jagetić.

Gradonačelnik Batinić podsjetio je da su radovi u Salinovcu počeli još 2019. godine, uređenjem igrališta.

-Nekadašnji stari tereni su rekonstruirani, zasijana je trava, podignuti su stupovi za ogradu, golovi i zaštitne mreže. Nadalje, uređeni su i svi priključci, hidrant, a sagrađena je i podloga za postavljanje montažnih objekata. Grad je pokrio i troškovi izrade geodetske podloge i projektne dokumentacije. Sve to stajalo je oko 700.000 kuna, dok je u nabavu kontejnera i osiguranje priključaka struje i vode u objekte uloženo još 500.000 kuna – kazao je Batinić te rekao da će ovdje biti još radova.

- Klub je okupio dobru ekipu koja je spremna sama odraditi dio radova. Sve potrebno osigurat će Grad, jer u pitanju su djeca i jako veseli podatak o njihovu uključivanju u NK u sve većem broju – poručio je Batinić. Također, površine oko kontejnera opločit će se tlakavcima, a prilazni put će biti asfaltiran.

-Ove godine slijedi i rekonstrukcija dotrajalog objekta na gradskom stadionu u Ivancu. Grad je ovaj projekt već prijavio na natječaj resornog ministarstva – izvijestio je gradonačelnik.

Primopredaji objekata NK-u Ivančici nazočili su i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, v.d. resorne pročelnice Jelena Cuković, nadzorni inženjer iz IPC Inženjeringa Ivanec Krunoslav Kuštelega, predsjednik Vijeća MO Salinovec Stjepan Četrtek, predstavnici NK Ivančice i dr.

print