Novosti

AGLOMERACIJA Na četiri gradilišta istovremeno veliki građevinski radovi na izvedbi kanalizacijskih kolektora

Četvrtak

Ivanec i uža okolica pretvoreni su u golemo gradilište. Kao što je i bilo najavljeno, u sklopu EU projekta na izgradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec vrijednog 28,8 milijuna eura, počeli su veliki građevinski radovi na gradnji kanalizacijskih kolektora.

Radovi se izvode istovremeno na četiri etape, a obavljaju ih četiri izvođača objedinjena u Zajednici ponuditelja, koja je u postupku javne nabave dobila posao vrijedan 16,84 milijuna eura.

To su: HIS d.o.o. Donja Višnjica, GK GRUPA d.o.o. Varaždin, Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb i Cestno podjetje Ptuj d.d.

Jučer su radove na svim lokacijama obišli gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić sa suradnicima iz gradske uprave te direktor Ivkom-voda Ranko Zbodulja, u pratnji voditelja sva četiri gradilišta.

Prva etapa radova, koja obuhvaća izvedbu transportnog kolektora (K1), odvija se u Ulici Vladimira Nazora (kod poduzeća We-Kr), a izvodi ih HIS d.o.o.

Dosad su najviše odmaknuli radovi u etapi 2, koji se izvode u Kaniži (od Vrčeka prema državnoj cesti).Tu je teška građevinska operativa GK Grupe u punom pogonu, a do jučer je položeno oko 500 od ukupno 870 metara kanalizacijskog kolektora.

Obilasku radova u Kaniži pridružio se i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Kos, koji kaže da unatoč otežanoj prohodnosti i raskopanoj cesti, mještani imaju razumijevanju za situaciju, to više što znaju da će nakon izvedenih radova cesta biti modernizirana, a građanima riješeno pitanje odvodnje.

Izvodi se i etapa 3, gdje je zagrebačka Zagorje gradnja počela s gradnjom kanala u Ulici Pahinsko i u Jaminama.

Veliki građevinski radovi su i u etapi 4, u Ivanečkom Naselju, gdje Cesto podjetje Ptuj izvodi kanalizacijske kolektore uz KTC i tamošnje nove stambene zgrade.

Obilasku radova u Ivanečkom Naselju pridružio se i predsjednik Vijeća MO-a Josip Gotal.

Uz spomenute četiri etape na kojima se izvode građevinski radovi, paralelno se obavljaju i  sanacijski radovi koji se izvode specijalnom tehnikom, bez iskopavanja. Ovom metodom bit će sanirani kanalizacijski kolektori u ukupnoj duljini 4.240 metara.

Oni su dosad već provedeni u nekim ivanečkim ulicama, a njihova izvedba je u tijeku (ili predstoji) u Varaždinskoj, Kumičićevoj i Trakošćanskoj ulici.

Ove radove izvodi Aktiv Global iz Zagreba i vrijedni su 1,1 milijuna eura.

print