Novosti

Gradonačelnik M. Batinić Gradskom vijeću predlaže raspisivanje referenduma oko vodovoda i dovoza smeća u Jerovec

Petak

Kao što je i najavio, gradonačelnik Milorad Batinić kreće u novu fazu borbe za obranu interesa svih naših građana, kako po pitanju  vodovoda i uslužnih područja, tako i oko pritisaka za dovoz otpada iz 13 gradova i općina Varaždinske županije na odlagalište u Jerovcu, koje se nalazi na administrativnom području Grada Ivanca.

Potvrđuje to i informacija da će na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Ivanca sazvanoj za četvrtak, 20. siječnja, gradonačelnik vijećnicima predložiti donošenje Odluke o raspisivanju lokalnog referenduma, na kome bi se građani izjasnili o dva pitanja.

Prvo pitanje je: Jeste li za da se ivanečki vodovodi i Ivkom-vode d.o.o. Ivanec pripoje tvrtki Varkom d.d. Varaždin i da Varkom preuzme distribuciju vode na cijelom području Ivanca?

Drugo pitanje je: Jeste li za da se na odlagalištu otpada Jerovec u Ivancu odlaže komunalni otpad iz grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije?

Prihvate li vijećnici prijedlog gradonačelnika, lokalni referendum održat će se u nedjelju, 20. veljače 2022. godine.

Unatoč žestokim političkim i drugim pritiscima kojima je izvrgnut zbog svog kategoričkog „ne“ tzv. varaždinskom smeću, a sada i protivljenju Uredbi o uslužnim područjima Vlade RH slijedom koje bi ivanečki vodovodi i Ivkom-vode ušle pod Varkom (čime bi se Ivkom-vode ugasile nakon više od pola stoljeća rada i poslovanja), on ne odustaje od nastojanja da se izbori za interese građana grada Ivanca.

-Sada želim o oba spomenuta pitanja dobiti i potpuno jasan stav građana. Ako Gradsko vijeće donese Odluku o raspisivanju lokalnog referenduma, volja birača izražena na referendumu bit će mi nedvosmislen putokaz za daljnje postupanje. Ukoliko građani kažu NE Varkomu i gašenju Ivkom-voda te NE smeću u Jerovcu (a ja sam uvjeren da će biti tako), kao gradonačelnik odbit ću potpisati bilo kakav dokument koji bi išao protiv volje građana – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

print