Novosti

NA KINOTRGU IVANEC Otkriven kartozid, dar Državne geodetske uprave Gradu Ivancu

Utorak

Danas je na pročelju Kina Ivanec otkriven tzv. kartozid – karta koja u naravi predstavlja satelitski snimak u perspektivi cijelog administrativnog područja Grada Ivanca.

Karta je dimenzija 5x3 metara, otisnuta je na podlozi otpornoj na atmosferske prilike, a Gradu Ivancu ju je donirala Državna geodetska uprava.

Otkrivanju kartozida nazočili su i ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek, pročelnica Područnog ureda za katastar Varaždin Alenka Rezo i voditelj Odjela za katastar nekretnina Ivanec Boris Habek.

Nakon pozdravnih riječi koje je gostima uputio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te zahvale na donaciji, okupljenima se obratio i ravnatelj Državne geodetske uprave D. Šantek te istaknuo da je kartozid svojevrsna promocija geodetske struke.

-Kako bismo za našu struku zainteresirale i mlade, u nekim školama i vrtićima postavljamo i podne karte (kartopod), koje su među djecom jako popularne jer na takav način mogu „putovati“ svojim gradom i upoznavati njegove dijelove – istaknuo je Šantek.

Gostu je na donaciji zahvalio i gradonačelnik Milorad Batinić te konstatirao da je lijepo uređen Kinotrg ovime obogaćen novim sadržajem, koji će svim građanima omogućiti širu orijentaciju u prostoru te jedinstven način upoznavanja i pregleda administrativnog gradskog područja.

-Ono što je nama posebno važno s aspekta razvoja brenda Ivanca kao Planinarskog grada, jest i to što karta prikazuje i kompletan obuhvat planine Ivančice na administrativnom gradskom području čime ona postaje novi doprinos promociji ivanečkog planinarskog brenda – naglasio je, među ostalim, gradonačelnik Batinić te izrazio nadu da će Državna geodetska uprava donirati i kartopod ivanečkom Dječjem vrtiću.

Otkrivanju kartozida nazočio je i voditelj Turističke zajednice grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš, a pridružili su se i predstavnici gradskih službi te medija.

print