Novosti

ODIGRAN DJEČJI MALONOGOMETNI TURNIR 51 ekipa iz pet županija na IVANEC KUPU 2022.

Ponedjeljak

Sinoć (nedjelja, 9. siječnja), u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Ivancu završen je dječji malonogometni turnir IVANEC KUP 2022. koji je, u organizaciji NK Ivančica, tijekom tri dana održan za dobne skupine U-9, U-10, U-11, U-12 i U-13.

Sudjelovalo je više od 500 malih nogometaša iz 51 kluba iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije te iz Grada Zagreba.

Turnir je otvorio Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca, koji je održavanje turnira i novčano podupro.

-U gradu Ivancu zastupljeni su brojni ekipni sportovi, no nogomet je svakako najpopularniji i izaziva najviše interesa kod djece i mladih. Iznimno mi je drago što je to tako jer upravo sport djecu dovodi na terene – poručio je gradonačelnik okupljenim sportašima, roditeljima i sugrađanima. Batinić je ujedno najavio radove na rekonstrukciji objekta NK Ivančice na nogometnom igralištu u Ivancu te nastavak ulaganja u svlačionice.

U ime organizatora, NK Ivančice, okupljenima se obratio Josip Grđan.

-Grad Ivanec dokazao je da ulaže u sport. Na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu dobili smo svlačionice i na tome zahvaljujemo upravo Gradu Ivancu. Također, ovom  prilikom zahvaljujem i svim roditeljima, volonterima i sponzorima - poručio je Grđan.

Najboljim ekipama nagrade je u subotu navečer uručio predsjednik Gradskog vijeća Dalibor Patekar, dok je u nedjelju turnir zatvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

On je tom prilikom uputio čestitke Upravi i volonterima NK Ivančice na uspješnoj organizaciji jedne ovakve masovne sportske manifestacije, a jednako tako i svim malim nogometašima te njihovim roditeljima koji svoju djecu potiču na bavljenje sportom.

Ovogodišnji turnir održan je uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, a interes ekipa za sudjelovanje bio je izniman. Međutim, zbog kratkoće trajanja turnira, organizator nije bio u mogućnosti prihvatiti sve zainteresirane ekipe.

Takav interes djece i mladih posebno veseli te daje zamah za održavanje dječjeg IVANEC KUPA i dogodine.

print