Novosti

TURISTIČKA ZAJEDNICA Širom gradskog područja postavljena nova smeđa signalizacija

Petak

Turistička zajednica grada Ivanca širom ivanečkog gradskog područja proteklih je dana postavila novu smeđu signalizaciju, odnosno nove putokaze koji vode prema pojedinim smještajnim objektima za turiste (tzv. kuće za odmor s pričom), lokalnim turističkim atrakcijama i OPG-ovima na području našega grada.

Smeđa signalizacija postavljena je na više lokacija – u centru Ivanca te u naseljima Punikve, Margečan, Seljanec, Lukavec i Gačice.

Pojedina rješenja su, radi dizajniranja vizuala u cilju povećanja vidljivosti i skretanja pozornosti potencijalnih posjetitelja, rađeni u suradnju s vlasnicima smještajnih kapaciteta.

- Zadovoljni smo što smo ovaj projekt kraju uspjeli privesti upravo sada, pred božićne blagdane i potkraj kalendarske godine. Naime, pošto se smeđa signalizacija postavlja uz prometne pravce u nadležnosti Hrvatskih cesta, ŽUC-a i Grada Ivanca, potrebno je ispoštivati razne formalne pretpostavke i dobiti potrebne dozvole za to. Stoga posebno zahvaljujem Gradu Ivancu i gradskom Upravnom odjelu za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša na vrlo kvalitetnoj suradnji oko pripreme prometne i tehničke dokumentacije – poručio je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš te napomenuo da se s ovim aktivnostima nastavlja i iduće godine.

Inače, postavljanje putokaza obavlja se temeljem odluke i terminskog plana koji je donijelo Turističko vijeće. Njome su obuhvaćeni lokaliteti i kapaciteti od šireg turističkog značenja, a obavlja se u skladu s predviđenim fazama realizacije i financijskim mogućnostima.

Postavljanje putokaza tek je jedna ad aktivnosti u sklopu projekta cikloturizma i promocije Ivanca kao Planinarskog grada.  

Radove je izvršila tvrtka Crtorad.

print