Novosti

Dodijeljene studentske stipendije Grada Ivanca za ak. godinu 2021./2022.- Grad stipendira 50 studenata

Subota

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić u subotu su, 18. prosinca, dobitnicima stipendija Grada Ivanca uručili ugovore o stipendiranju u novoj ak. godini 2021./2022.

Stipendije će primati 50 studenata – 36 temeljem kriterija socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, odnosno na studiju, 3 stipendije su dodijeljene za deficitarna zanimanja (magistri računarstva, matematike i logopedije), dok 11 studenata (također temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja) Grad nastavlja stipendirati iz prethodnih godina.

Okupljene studente uvodno je pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Podsjetio je tom prilikom da je do prije samo nekoliko godina i on sam bio gradski stipendist i da su mu tada bile čudne poruke gradonačelnika koji je naglašavao da su mladi budućnost Ivanca.

Međutim, samo nekoliko godina poslije pokazalo se da je to točno te da su on i njegova generacija, sve ljudi mlađi od 30 godina ili tek nešto stariji, već na razne načine uključeni u razvitak kulturnog, društvenog i političkog života Ivanca.

Pozdravljajući studente, gradonačelnik Milorad Batinić konstatirao je da dolaze nova vremena i nove generacije koje mnoge stvari promišljaju drukčije.

- SvjeNaš grad se širi i postaje sve udobnije mjesto za život; nekoliko poduzetnika najavilo je gradnju velikih stambenih objekata. Grad ima aktivan program potpora za rješavanje stambenog pitanja koji vam je uvijek otvoren, u nadi da ćete ga iskoristiti kao poticaj za ostanak u Ivancu – poručio je gradonačelnik te potom studentima uručio ugovore o stipendiranju.

Dobitnici stipendija po kriteriju socijalnog statusa i uspjeha u studiranju/školovanju dobivaju 700 kuna stipendija, dok se studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja isplaćuje 800 kuna mjesečno.

I na kraju još jedna dobra vijest za studente: zaostaci stipendija za listopad, studeni i prosinac bit će im isplaćeni do kraja ovog mjeseca.

Inače, na dodjelu stipendija došao je manji broj studenata i to zato što neki nisu imali COVID potvrdu ili negativni test, dok su ostale, pogotovo one koji studiraju u udaljenijim gradovima, u dolasku spriječile obveze na fakultetima.

print