Novosti

Grad Ivanec provodi radove na otklanjanju arhitektonskih barijera za invalide

Srijeda

U Ivancu se provode intenzivni radovi na uklanjanju arhitektonskih barijera koje invalidnim osobama na pojedinim lokalitetima otežavaju ili potpuno onemogućavaju prijelaz ili pristup.

Na više mjesta uklanjaju se i spuštaju rubnjaci i uređuju pješački prijelazi koji će nepokretnim i teško pokretnim osobama omogućiti nesmetano prelaženje prometnih ulica kao i lakši pristup zdravstvenim službama i pojedinim trgovačkim centrima.

Projekt je pokrenuo Grad Ivanec te u postupku javne nabave radove povjerio trgovačkom društvu Ivkom. Radovi na prilazu Domu zdravlja u Varaždinskoj ulici već su obavljeni, a trenutačno se barijere uklanjaju na ivanečkoj obilaznici (kod izlaza Kumičićeve na Kovačićevu ulicu) gdje se, radi uređenja prijelaza preko dvije cestovne trake, odstranjuje dio zelenog pojasa. Usto, na ivanečkoj obilaznici slični će se radovi obaviti na još četiri lokaliteta – na raskrižju s Gundulićevom, kod Lidla, dok će se na raskrižju prema Tvornici obuće Ivančica raditi na dva lokaliteta.
Vrijednost radova je 58.750 kuna, a u Ivkomu njihov završetak planiraju do sredine kolovoza.

Ovi radovi nastavak su sustavnih aktivnosti i napora na uklanjanju barijera za invalide koje Grad Ivanec provodi već više godina. Dosad je Grad takve barijere uklonio u Kukuljevićevoj i Rajterovoj ulici, na novoj spojnoj cesti Rajterova - Malezova, sufinancirao je gradnju prilazne rampe Policijskoj postaji Ivanec, a kod gradnje oba rotora i modernizacije državne ceste u projektu Bettermenta također se vodilo računa o potrebama invalida (Konzum).

Također, Ivkom je uklonio barijere i na grobnoj kući u Ivancu, a među najvećim realiziranim projektima koji idu na ruku nepokretnim i teško pokretnim te svim ostalim bolesnim osobama svakako je ugradnja podizne platforme za invalide u ivanečkom Domu zdravlja.

print