Novosti

Održana je završna priredba 41. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč

Ponedjeljak

U kinodvorani Ivanec u petak je, 5. studenog, održana završna priredba 41. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč.

Natječaj i završnu priredbu organizirala je Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“, kao krunski događaj u povodu Mjeseca hrvatske knjige.

Na ovogodišnji natječaj pristigle su 204 pjesme iz pera 38 odraslih autora i 77 učenika iz škola s cijelog sjevera Hrvatske.

U ime Grada Ivanca kao glavnog pokrovitelja manifestacije, skup je pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te svim autorima zahvalio što njeguju domaći kaj i kreiraju kulturni život Ivanca.

Posebne čestitke uputio je nagrađenim autorima te Gradskoj knjižnici na čelu s ravnateljicom prof. Marinom Grudenić koja, i unatoč otežanim epidemiološkim uvjetima, nastavlja organizirati ovu najdugovječniju ivanečku kulturnu manifestaciju.

Ujedno je uručio novčane nagrade autorima najboljih pjesama, koje je odabrala Prosudbena komisija u sastavu prof. Iskra Petak, dr. sc. Mirjana Posavec i knjižničarka Vesna Matišić,  glavna urednica Zbornika Drage domače rieči 2021.

U konkurenciji odraslih, prvo mjesto osvojila je Ljiljana Vuglač iz Ivanca, druga je Snježana Liber iz Sračinca, dok su treće nagrade dodijeljene Božidaru Glavini iz Preloga i Manueli Mikić iz Bednje.

U kategoriji učenika prvi je Anđelko Polančec (PŠ Vrbno), druga je Ivana Korenić (PŠ Salinovec), a treća Iva Plišo (OŠ Varaždinske Toplice).

U programu su nastupile učenice OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave s igrokazom, monologom i dvije pjesme u izvedbi Andreje Kundija.

Priredbu je vodila knjižničarka Vesna Matišić.

print