Novosti

Predstavnici Grada, SPAR-a i izvođača na terenu - otvaranje Supermarketa 28. listopada

Četvrtak

Malo je reći da su se zahuktali završni radovi na golemom gradilištu u Preradovićevoj ulici, gdje su u tijeku opsežne pripreme za otvaranje novog SPAR Supermarketa, koje je najavljeno za idući tjedan, 28. listopada.

Velika građevinska operativa s više desetaka teških građevinskih strojeva i vozila užurbano obavlja završne radove, a sve kako bi seostvarili strogo zacrtani terminski planovi Uprave ovog velikog trgovačkog lanca da novi objekt otvori krajem ovog mjeseca.

Parkiralište je već asfaltirano, u tijeku je i asfaltiranje kontaktnih površina, a još slijedi i iscrtavanje parkirnih mjesta i horizontalne signalizacije te niz drugih završnih zahvata.

U Kovačićevoj ulici (obilaznica, D35) već su izvršene građevinske preinake za novu regulaciju prometa prema SPAR-u i Lidlu, u skladu s uvjetima koje su izdale Hrvatske ceste.

Budući da gradnja ovako velikog objekta i od gradske uprave zahtijeva uključivanje po pitanju gradnje, uređenja i osiguranja adekvatne prometne i prateće infrastrukture, danas je na gradilištu u odvojku Preradovićeve ulice s predstavnicima SPAR-a boravio gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stanko Rožman sa suradnicima te predstavnici izvođača radova i nadzora te na licu mjesta rješavali uočene probleme te operativne građevinske i tehničke detalje u vezi izvedbe završnih zahvata.

Naime, ono što sada slijedi od strane Grada jest uređenje kolnika, nogostupa, zelenih površina i javne rasvjete u sjevernom odvojku ulice koji će biti najprometniji, a kojom će se služiti i stanari i SPAR.

No, Grad će u ovoj zoni, osim ovog odvojka, čije je uređenje sada prioritetno, raditi i puno više.

Podsjećamo, Grad Ivanec je ovdje započeo s investicijom vrijednom 2,52 milijuna kuna. Ona obuhvaća uređenje glavne Preradovićeve ulice i četiri ulična odvojka.

Dok će se u glavnoj ulici graditi nogostupi, u ostala četiri odvojka ide uređenje kolnika, gradnja nogostupa, polaganje elektroinstalacija i DTK cijevi, postavljanje kandelabra s LED rasvjetom i uređenje zelenih površina.

U dogledno vrijeme uredit će se i nova prometnice od Osnovne škole Ivanec prema autobusnom okretištu, s izlazom na obilaznicu.

print