Novosti

ZAVRŠILA TRODNEVNA EDUKACIJA Podrška Grada i Poslovne zone privatnim iznajmljivačima u turizmu

Petak

Svečanim uručivanjem potvrda polaznicima, jučer su kraju privedene stručne edukacije koje su za sve privatne iznajmljivače u turizmu organizirali Grad Ivanec i gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o. 

Održane su tri dana zaredom, od 12. do 14. listopada u ranim večernjim satima, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec.

Odazvalo im se dvadesetak sudionika, što se smatram odličnim odazivom, a pri tomu posebno veseli činjenica da su sudionici mahom bili poduzetnici-početnici, koji tek kreću u realizaciju svojih turističkih inicijativa na području grada Ivanca.

A upravo njima i jest bila primarno namijenjena ova besplatna edukacija (uz, dakako, već postojeće iznajmljivače) koja je bila osmišljena na način da ih se, korak po korak, provede kroz sve propisane uvjete za pokretanje djelatnosti i poslovanje te da ih se upozna s bespovratnim izvorimafinanciranja koji im stoje na raspolaganju.

Uz direktoricu Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lanu Labaš, svim okupljenima na sudjelovanju je zahvalio i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji im je na kraju i uručio potvrde. 

Teme edukacije bile su korisne i pragmatične, a o njima su govorili poslovna savjetnica Monika Petrovečki, zatim,Martina Car Matišić iz županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove, voditelj TZ-a Ivanec Boris Jagetić Daraboš, voditelji EU projekata Tamara Kljunić i Nikola Turčin, privatna iznajmljivačica Zdenka Šarolić, licencirani turistički vodič Mirjana Bračko i direktorica Poslovne zone Lana Labaš.

Ovo je tek početak sličnih edukacija koje će Grad Ivanec i Poslovna zona za sve zainteresirane organizirati i tijekom idućih mjeseci, a sve u cilju jačanja turističkih tokova na ivanečkom području i brendiranja Ivanca kao planinarskog grada.

print