Novosti

INVESTICIJA VRIJEDNA 2,52 MIL. KN Opsežni radovi u Preradovićevoj ulici u Ivancu

Ponedjeljak

U zoni C-3 u Ivancu, trenutačno najdinamičnijoj i najaktivnijoj građevinskoj zoni na cijelom gradskom području, Grad Ivanec je počeo s izvođenjem opsežnog programa radova koji obuhvaća modernizaciju svih odvojaka Preradovićeve ulice te probijanje novog odvojka uz potok Bistricu u cilju aktiviranja novih građevinskih parcela.

Riječ je o investiciji vrijednoj 2,52 milijuna kuna koja predstavlja jedno od ovogodišnjih najvećih gradskih ulaganja u modernizaciju prometne i prateće infrastrukture na administrativnom području grada Ivanca.

Naime, s obzirom na visoko intenziviranu građevinsku aktivnost u ovoj zoni (SPAR Supermarket i druge poslovne djelatnosti, gradnja privatnih kuća i kuća u nizu), bilo je neophodno da se u ove tokove uključi i Grad na način da za potrebe poslovnih korisnika i stanara uredi adekvatnu infrastrukturu, ali i da aktivira nove građevinske parcele.

Radovi u glavnoj ulici i četiri odvojka

Kako bi se moglo odgovoriti realnim potrebama građana i poslovnih korisnika koje proizlaze iz ovakvih dinamičnih građevinskih aktivnosti, do kraja godine izvest će se cijeli niz radova u Preradovićevoj ulici te u četiri njena odvojka.

- Radovi su krenuli u sjevernom odvojku Preradovićeve ulice (bliže obilaznici) koji će servisirati poslovne objekte i dio stambene zone. Tu će se sagraditi kolnik u punom profilu (6 metara širine), nogostupi s obje strane ulice te urediti zelene površine. U južnom odvojku (bliže Osnovnoj školi), koji je namijenjen samo vlasnicima privatnih kuća, također će se sagraditi nogostup s obje strane – ističe gradonačelnik Milorad Batinić.

 -Nadalje, slijedi modernizacija glavne ulice (na potezu od Gajeve do rotora), također u punom profilu od 6 metara s nogostupima obostrano, kao i postavljanje nogostupa u  odvojku koji je asfaltiran prošle godine. Na tom području probijat će se i novi odvojak uz Bistricu, u pravcu sjever-jug, kako bi se u ovoj, iznimno propulzivnoj zoni, moglo aktivirati još nekoliko građevinskih parcela – naglašava gradonačelnik te napominje da je u ovoj zoni u planu i gradnja šetnice uz Bistricu.

Uz sve navedene prometnice podiže se i nova javna rasvjeta, s kandelabrima i LED rasvjetom, a ugrađuju se i DTK cijevi.

Temeljem provedenog natječajnog postupka, radove na gradnji prometnica vrijedne 2,12 milijuna kuna izvodi Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Gradnja i izvođenje javne rasvjete povjerena je Elektro Golubu iz Horvatskog. Ovi su radovi vrijedni nešto više od 397.000 kuna.

Svi navedeni radovi planiraju se kraju privesti do kraja ove godine.  Tu, međutim, radovima u ovoj zoni još nije kraj.

Uređenje ulice od Osnovne škole do obilaznice

Grad kreće i u uređenje cijele površine koja obuhvaća okretište za školski autobus i dosadašnji prometni poligon. Stoga je već u izradi projektna dokumentacija kojom se razrađuju rješenja za uređenje ceste na potezu od Osnovne škole Ivanec do priključenja na Kovačićevu ulicu (obilaznicu).

Projektima se razrađuju rješenja za uređenje ulice, pješačkih i zelenih površina te za kvalitetniji i sigurniji način prometovanja školskih autobusa.

Svi ovi, iznimno opsežni zahvati na uređenju prometne, elektroenergetske i prateće infrastrukture dio su šireg projekta gradske uprave Ivanca čiji je cilj što prije izgraditi sadržaje koji prate ubrzanu urbanizaciju Ivanca.

print