Novosti

GRAD IVANEC I POSLOVNA ZONA Održana prezentacija o Javnom pozivu za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Četvrtak

U srijedu, 29. rujna, u Kinodvorani Ivanec održana je prezentacija Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a koji je sredinom rujna raspisan od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Prezentaciju je za sve zainteresirane građane organizirala gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o. u suradnji s Gradom Ivancem, upravo zbog velikog interesa i zanimanja građana za bespovratna sredstva koja su im na raspolaganju već drugu godinu zaredom.

U prvom dijelu prezentacije voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata Ana Jagetić okupljene je upoznala s osnovnim informacijama o javnom pozivu, uvjetima i načinom prijave, dokumentacijom koju je potrebno prikupiti, ali i s bespovratnim iznosima koji su im na raspolaganju po svakoj pojedinoj mjeri.

Predstavnici tvrtke Tesla d.o.o. i Building d.o.o., ujedno i ovlašteni certifikatori Goran Ribić i Jerko Bošković, održali su stručni dio prezentacije vezan uz potrebno energetsko certificiranje obiteljskih kuća, izradu glavnog projekta ukoliko se ulaže u sustave obnovljivih izvora energije te su građanima na jasan i konkretan način predočili što se sufinancira, predstavivši im građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere poziva.

Završni dio prezentacije bio je usmjeren na pitanja građana i diskusiju o samom Javnom pozivu. Dinamična rasprava te razna konkretna pitanja i iznošenje praktičnih primjera pokazali su da su građani prepoznali dobru priliku za obnovu obiteljskih kuća, pri čemu, podsjećamo, mogu ostvariti i do 60% bespovratnih sredstava za fasadu, stolariju ili pak krovište.

U ime Grada Ivanca skup je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Prijave na ovogodišnji Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća počinju 14. listopada u 09:00 sati, a za više informacija o Javnom pozivu građani se mogu javiti Projektnom uredu za EU fondove svaki radni dan od 7 do 15 sati.

Upite možete postaviti i e-mailom na adresu [email protected] ili telefonom na brojeve 042/645-482 te 042/645-485.

print