Novosti

Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter Ivanec plasirao se na državnu smotru pjevačkih zborova

Ponedjeljak

Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter Ivanec predstavljat će Varaždinsku županiju na Državnoj smotri pjevačkih zborova koja će se idućeg mjeseca održati u Varaždinu.

Potvrdio je to selektor Hrvatskog sabora kulture Robert Homen, redoviti profesor na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, nakon izvođenja natjecateljskog repertoara na 17. županijskoj smotri pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava koja je u nedjelju, 26. rujna, održana na otvorenom, na ulazu u Srednju školu Ivanec.

Ivanečki zbor nastupio je pod ravnanjem prof. Jelene Gotal, a izveo je tri skladbe: Zdravo, Marijo V. Sunka, Tam prek Drave grmlavica E. Cosetta i Slavonske slike B. Starca.

Za svoj nastup dobio je pohvale (uz ŽVS Pajdašice iz Ludbrega) za unaprijeđenu kvalitetu pjevanja i to unatoč otežanim uvjetima sastajanja i vježbanja koje otežavaju aktualne epidemiološke prilike.

Konačni rezultati za sve kategorije bit će poznati idućih dana.

Na Županijskoj smotri, koja je bila izlučna za nastup na državnoj, u kategoriji malih vokalnih sastava i komornih zborova nastupili su Vokalna skupina KUD-a Beletinec (voditelj: Robert Štorga) i ŽVS Pajdašice KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega (dirigentica: Zdenka Knapić).

U kategoriji slobodnih stilova i žanrova natjecali su se ŽVS Zipka KUD-a Novi Marof (R. Štorga) i Mješoviti vokalni sastav Acapella KUD-a Zavičaj iz Sračinca (voditeljica: Janja Knapić Omranloo).

U kategoriji zborova nastupili su Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo (dirigentica: Martina Jakšić Rodiger) koji je izveo i revijalni program te Zbor KUD-a R. Rajter Ivanec.

Ivanečkim zborašima želimo puno uspjeha na Državnoj smotri 7. studenog u Varaždinu!

print