Novosti

UZ 30. OBLJETNICU POGIBIJE Odana počast Ivanu Severu Ninu

Ponedjeljak

Duga kolona branitelja - suboraca iz specijalnih postrojbi i Udruge pripadnika 104. brigade u petak je, 17. rujna, zapalila svijeće i poklonila se sjeni Ivana Severa Nina, ivanečkog branitelja koji je 18. rujna 1991. godine poginuo u ratnim operacijama oslobađanja vojarne Jalkovečke žrtve u Varaždinu.

Na Ninov grob cvijeće je položio i svijeće zapalio i Darko Nekić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić te Severovi suborci iz specijalnih postrojbi i pripadnici udruge 104. brigade HV. Počast mu je odao i ratni zapovjednik 104. brigade Ivan Rukljić, pojedini gradski vijećnici, policajci i dr.

Godišnjica pogibije uvijek je teška i puna sjećanja za obitelj, a tako je bilo i ovoga puta, pogotovo za Ivanovu majku Ružicu te braću i bližu rodbinu.

Molitvu na Ivanovu grobu predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko koji je u prigodnoj riječi poručio kako je Ivan poginuo za viši cilj te istaknuo kako u svom svakodnevnom djelovanju moramo sačuvati živu vjeru i živo sjećanje na njega te ne dopustiti da se izgubi išta od njegovih napora i njegova dara života.

Okupljeni su potom zapalili svijeće te molili i na grobovima ostalih poginulih ivanečkih branitelja, Željka Putara Grdaka i Romana Ribića.

print