Novosti

POČELA JE ŠKOLA U novu šk. godinu 2021./2022. krenulo 96 prvašića – pazimo na njih!

Ponedjeljak

Među ukupno 950 osnovnoškolaca na području grada Ivanca koji su danas krenuli na nastavu u novoj šk. godini, prvi dan škole sigurno je bio najuzbudljiviji za 96 prvašića, koji su prvi put u životu sjeli u školske klupe.

U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, u kojoj su ove godine tri odjela sa 78 prvašića, uzbuđenim prvašićima i njihovim roditeljima prve pozdravne riječi uputile su njihove učiteljice Zvezdana Čižić, Gordana Habek i Ivančica Krtanjek, a dobrodošlicu u školu poželio im je i ravnatelj Damir Jagić:

-Iako vam na licima čitam i malo straha i neizvjesnosti, sve će to nestati u idućim danima. Želim vam, draga djeco, da se u svojoj školi osjećate dobrodošlo, prihvaćeno i sigurno – poručio je djeci ravnatelj Jagić.

U ime Grada, dobrodošlicu u školu poželio im je i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić:

-I ja sam sam, prije ne tako dugo vremena, također bio đak ove škole i bilo mi je jako lijepo. Želim i vama da vam škola bude mjesto druženja, novih znanja i puno novih prijateljstava – kazao je Friščić.

Učenike su na klupama dočekali kompleti udžbenika (koje financira država) s radnim bilježnicama i likovnim mapama (od kojih sve obavezne radne bilježnice i mape financira Grad Ivanec) te prsluci za bolju sigurnost u prometu (koje je za sve prvašiće osigurala Varaždinska županija).

Slična atmosfera danas je vladala i u svim ostalim školama na administrativnom gradskom području.

Na žalost, priredba kojom su prethodnim godina učenici starijih razreda tradicionalno, pjesmom, stihovima i plesom, dočekivali prvašiće, i ove je godine izostala zbog epidemioloških prilika.

Prvašići su u razmaku od 15 minuta dolazili u školu te se odmah upućivali u svoje razrede.

Svim učenicima i njihovim učiteljima želimo uspješnu školsku godinu, a vozačima poruka: Počela je nastava i zato – oprez u prometu!

print