Novosti

TURNIR U POVODU 50. OBLJETNICE RK IVANČICE Dobrodošlica Petrinjcima – Grad Ivanec će pomoći u obnovi objekta u Petrinji

Ponedjeljak

Osmim memorijalnim turnirom Stjepan Lančić – Stipe, Rukometni klub Ivančica je u subotu, 4. rujna, nastavio s manifestacijama kojima ove godine obilježava jubilarnih 50 godina rada.

Uz mlade momčadi Ivančice 2006., 2008. i 2010. godišta, na turniru je nastupila i prva seniorska momčad koja je utakmicu s prvom momčadi RK Petrinje, vrlo lijepu i dinamičnu, odigrala rezultatom 35:29, poluvrijeme 20:10.

U momčadi Ivančice najefikasniji igrači bili su Patrik Fodrek, Leon Grahek, Luka Zrinski  i Vedran Huđ.

Na poziv domaćina, manifestaciji se pridružio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je na kraju uputio čestitke momčadima na lijepoj utakmici te Petrinjcima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Ivancu.

Osvrnuo se i na potres koji je pogodio taj grad te kazao da su i stanovnici cijelog našeg gradskog područja odmah priskočili u pomoć na razne načine te da je i sam Grad odmah uplatio inicijalnu novčanu pomoć.

- S vašom gradonačelnicom dogovorio sam radni posjet Petrinji tijekom ovoga tjedna i tada ćemo dogovoriti detalje oko uplate i usmjeravanja sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji koju je još početkom ove godine Grad Ivanec pokrenuo za pomoć Banovini. Preostaje nam još da na licu mjesta dogovorimo operativne detalje, ali ono što je sigurno jest to da će Ivanec pomoći u obnovi jednog društvenog objekta u vašemu gradu, koji je simbol stradanja u potresu – poručio je tom prilikom gradonačelnik Batinić treneru i ekipi Petrinje, a što je dočekano pljeskom.

Gostima se pozdravnim riječima obratio i predsjednik RK Ivančice Josip Šimunek, aktualni predsjednik ZSU grada Ivanca, koji je sudionicima uručio prigodne poklone. Turnir je pratio i tajnik ZSU Boris Gotal.

Druženje domaćina i gostiju nastavljeno je nakon toga u Ribičkom domu Ivanec.

print