Novosti

NOVA ŠK. GODINA Prvašićima 700 kn, za radne bilježnice i mape učenicima od 2. do 8. razreda - 177, 311 i 431 kn

Petak

U novu šk. godinu u osnovne škole na području grada Ivanca u ponedjeljak će krenuti ukupno 950 učenika, od kojih 96 prvašića.

Kako bi roditeljima barem djelomično olakšao povećane troškove opremanja učenika za školu, Grad Ivanec i ove godine isplaćuje potpore roditeljima svih svojih osnovnoškolaca.

Za opremanje prvašića torbama, školskim priborom i sl. na bankovne račune roditelja uplaćena je potpora od 700 kuna.  

Također, Grad svim učenicima od 2. do 8. razreda osigurava besplatne obavezne radne bilježnice i likovne mape i to na način da roditeljima kompenzira troškove njihove nabave.  

Budući da se troškovi razlikuju ovisno o dobi učenika,  roditeljima učenika od 2. do 4. razreda Grad izravno na njihov bankovni račun uplaćuje nadoknadu od 177 kuna.

Na račune roditelja đaka 5. i 6. razreda stiže 311 kuna, dok roditelji učenika 7. i 8. razreda dobivaju 431 kuna.

Pravo na potporu ostvaruju svi učenici s prebivalištem na području grada Ivanca.

S obzirom na velik broj zahtjeva od kojeg je svakog potrebno pojedinačno obraditi, gradska uprava moli roditelje za razumijevanje i strpljenje; obrada svih zahtjeva i isplata na račune vrši se dnevno i u dogledno vrijeme svi će zahtjevi biti riješeni i sredstva isplaćena.

Za sve navedene potrebe Grad je u svom proračunu za 2021. godinu osigurao 330.000 kuna, a bude li trebalo, ova će se sredstva i povećati.

print