Novosti

MARGEČAN U punom jeku radovi na uređenju centra naselja vrijedni više od milijun kuna

Četvrtak

U punom su jeku radovi na uređenju centra naselja Margečan koje je Grad Ivanec na temelju provedenog natječajnog postupka povjerio Graditeljstvu Grabar iz Ivanca. 

Dosad su izvedeni zemljani radovi (iskopi, nasipavanje, sabijanje) i odvodnja, izgrađene su kanalice i postavljeni rubnjaci, a sada je u tijeku opločavanje cijele površine tlakavcima.

Gradilište je danas obišao zamjenik gradonačelnika Marko Friščić s voditeljem radova Sinišom Cerovčecom. Radovi, rečeno je, teku po planu, a ako vremenske prilike i dalje budu ovako povoljne, kraju će biti privedeni do kraja rujna.

- Tlakavcima se opločava više od 1.000 m2 budućeg manjeg trga. „Praznine“ koje su ostavljene nepopločane namijenjene su postavljanju antistresnih podloga ispod sprava za igru djece. U sklopu trga bit će različito popločane pješačke staze, a slijedi i postavljanje stupova s LED rasvjetom na potezu od škole do mosta preko Bednje – izjavio je M. Friščić.

Dogovorene su i manje korekcije u projektu kojima je sačuvan dio postojećeg visokog zelenila. Na trgu će se postaviti paviljon, a uz gradsku cestu nekoliko žardinjera s cvijećem različitih boja. 

Bit će zadržan i stari bunar te čempres pokraj mjesne područne škole, a predstoji i uređenje površine oko školske zgrade.

Nadalje, slijedi i završno uređenje sportskog igrališta sagrađenog u prvoj fazi radova. Ono će biti rasvijetljeno, oko njega će se podići zaštitna ograda, postaviti golovi i koševi, a površina igrališta bit će iscrtana.

Time će mještani ovoga kraja dobiti potpuno uređen centar naselja s raznim sadržajima primjerenim druženju, zabavi i kreativnom provođenju slobodnog vremena malih i velikih.

Radovi u ovoj fazi vrijedni su više od milijun kuna, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca.

print