Novosti

TURISTIČKA BROŠURA Novi dan, novi doživljaj u Ivancu

Petak

Nastavno na doneseni Program bespovratnih potpora turističkoj djelatnosti Grada Ivanca, Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno s Projektnim uredom za EU fondove izradila je turističku brošuru Novi dan, novi doživljaj u Ivancu.

Brošura je za sada prevedena na engleski i njemački jezik.

U svojem prvom izdanju izrađena je za iznajmljivače s ivanečkog gradskog područja, kako bi upravo oni svojim gostima mogli dati konkretne, sažete i jasne informacije o tome što se to turistu u Ivancu nudi.

Kako bi materijal bio dostupan privatnim iznajmljivačima, upravo u jeku turističke sezone i u vrijeme godišnjih odmora, Poslovna zona Ivanec d.o.o. je tijekom srpnja uz potporu Grada Ivanca realizirala ovaj projekt, usmjeren prvenstveno na promidžbu i razvoj turizma na ivanečkom području.

U prvim danima kolovoza brošura je podijeljena privatnim iznajmljivačima, a to su obilaskom terena kroz sastanke učinili zaposlenici Poslovne zone Ivance d.o.o.

Obilazak je iskorišten za informiranje i savjetovanje privatnih iznajmljivača (vlasnika hotela, kuća za odmor, apartmana u domaćinstvu, izletišta), ali i kako bi se od njih dobile povratne informacije o poslovanju te o njihovom iskustvu u radu s turistima jer su upravo oni ti koji su svakodnevno u kontaktu s gostima te znaju što gosti traže i očekuju.

Poneki konstruktivni prijedlozi dobiveni su odmah na održanom sastanku.

Konkretno, cilj brošure je ponuditi gostima interaktivan, raznolik i zanimljiv sadržaj te ih prije svega kroz raznoliku i osmišljenu ponudu zadržati u Ivancu nekoliko dana.

Izrađena brošura podijeljena je po sadržaju, a prati boravak turista kroz pet dana u Ivancu pa su tako planirana razgledavanja ivanečkih i obližnjih značajnih kulturnih i sakralnih objekata, a potom su predstavljene planinarske staze i planinarske znamenitosti Ivanca brendiranog kao planinarski grad. Obrađene su i biciklističke rute te sportski sadržaji kao i najpoznatije i najposjećenije manifestacije ivanečkog kraja.

U izrađenu brošuru uključena je i obuhvaćena ugostiteljska ponuda grada Ivanca kao i ponuda lokalnih OPG-ova s autohtonim proizvodima.

S obzirom na sam koncept i format brošure, Poslovna zona Ivanec d.o.o. će je ažurirati i nadopunjavati novim sadržajima, a prvenstveno temeljem zaprimljenih prijedloga od strane samih gostiju, a potom i privatnih iznajmljivača.

Svojim prijedlozima u izradi brošure sudjelovala je i Turistička zajednica grada Ivanca koja će materijal koristiti u promidžbene svrhe na regionalnoj razini.

Također, izrađeni materijal za korištenje i promociju Ivanca kao turističke destinacije dostavit će se i Turističkoj zajednici Varaždinske županije.

Takav vid potpore samo je jedan od segmenata provedbe donesenog Programa, a aktivnosti usmjerene na razvoj cjelokupnog turizma i brendiranja Ivanca kao planinarskog grada dodatno će se intenzivirati do kraja 2021. godine.

print