Novosti

ODABRANI IZVOĐAČI RADOVA NA AGLOMERACIJI IVANEC Izvodit će radove vrijedne 21 mil. eura!

Srijeda

Donesena je odluka o odabiru izvođača radova na dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji kanalizacijske mreže Aglomeracija Ivanec.

Temeljem provedenog postupka javne nabave koje su provele Ivkom-vode Ivanec, za izvođenje radova izabrana je zajednica ponuditelja koju čine: HIS iz Donje Višnjice, Cestno podjetje Ptuj, GK grupa iz Varaždina i Zagorje gradnja iz Zagreba.

Radovi su vrijedni 157,96 milijuna kuna ili 21 milijuna eura i oni su tek dio ukupnog projekta (u tijeku je i postupak javne nabave za gradnju pročistača otpadnih voda, a tomu treba pribrojiti i nabavu razne opreme i vozila) koji je „težak“ 216,25 milijuna kuna ili 28,8 milijuna eura.

Sredstva za ovaj najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada Ivanca su osigurana iz EU Kohezijskog fonda, državnog proračuna i proračuna Hrvatskih voda (koji ga pokrivaju s 94%), dok će Grad Ivanec iz proračuna osigurati 6% sredstava.

Odabirom izvođača širom su otvorena vrata početku golemih radova koji će se tijekom iduće 3 do 4 godine provoditi u Ivancu i okolnim naseljima. Ono što eventualno može prolongirati njihov početak jesu žalbe koje bi na odluku o odabiru mogli podnijeti drugi ponuditelji koji su se također javili na natječaj.

Foto: ilustracija (izvođenje radova na kanalizaciji u Bedencu)

print