Novosti

Pripreme za adaptaciju stare škole u Salinovcu – izvođač odabran, uskoro kreću radovi

Ponedjeljak

Grad Ivanec finišira pripreme za početak radova na adaptaciji stare škole u Salinovcu.

Postupak javne nabave je proveden, izvođač radova je odabran (odluka je u tzv. fazi mirovanja), a radovi će početi odmah nakon potpisivanja ugovora.

Podsjećamo, rekonstrukcija i adaptacija ovog objekta planira se u cilju njegova uređenja za potrebe rada svih salinovečkih udruga.

Dio potrebnih radova Grad će obaviti vlastitim sredstvima, dok drugi dio namjerava pribaviti prijavom na natječaj za energetsku obnovu (čije se raspisivanje čeka već dvije godine) te iz vanjskih izvora pokušati osigurati sredstva za građevinske radove i stolariju.

Međutim, kako iz tih izvora Grad ne može dobiti sredstva za izgradnju novog krovišta (jer tavan objekta nije grijani prostor), on te troškove mora isfinancirati iz vlastitih sredstava.

Ove godine uklonit će se stari, derutan krov koji prokišnjava i izgraditi novi.

Nadalje, budući da je dio objekta u lošem stanju, a k tomu je dodatno stradao u potresu, srušit će se sjeverozapadni katni dio stare škole.

U sklopu radova izvest će se i radovi na premještanju postojećih instalacija, zamjeni stolarije i izvedbi novih gromobranskih instalacija, dok će se dio kotlovnice sa sjeveroistočne strane pretvoriti u natkrivenu nadstrešnicu.

Ukupna planirana vrijednost radova je milijun kuna.

print