Novosti

Gradonačelnik M. Batinić potpisao ugovor s PZC-om, stiže asfalt na novih 4 km cesta, radovi vrijedni 4,2 mil. kuna

Četvrtak

Sve je spremno za početak radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021. godinu. 

Kao i tijekom proteklih nekoliko godina, kada je modernizacija u pravilu počinjala tijekom travnja (lani je krenula 23. travnja), Grad će i ove godine zadržati ovu dinamiku te se tako otvaranje radova očekuje potkraj ovog mjeseca.

Svi preduvjeti za to su zadovoljeni: Grad je proveo natječajni postupak, a gradonačelnik Milorad Batinić potpisao je ugovor o izvođenju radova s PZC-om Varaždin.

Ove će se godine izvesti radovi u vrijednosti od 4,2 milijuna kuna, a ukupno će se asfaltirati blizu 4 kilometra nerazvrstanih dionica.

Ceste će se asfaltirati u mjesnim odborima Gačice, Lukavec, Punikve, Ivanečka Željeznica, Kaniža, Osečka, Radovan i Škriljevec, a rješavat će se i posebno kritične strme dionice u mjesnim odborima Radovan, Bedenec, Ivanečka Željeznica i Salinovec. Tom „paketu“ treba pribrojiti i radove u Kumičićevoj ulici i u uličnom odvojku prema dječjem igralištu.

Kao što je poznato, Grad ceste na svom području modernizira temeljem 5-godišnjeg programa, pri čemu treba napomenuti da je asfaltiranje pojedinih predviđenih nerazvrstanih dionica prolongirano zato što su one u međuvremenu ušle u obuhvat Aglomeracije, što znači da će se one asfaltirati nakon što se u njima izgradi kanalizacijski sustav.

print