Novosti

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Ivanec u mandatu 2017. – 2021.

Srijeda

Četrdeset sedmom sjednicom, održanoj u Kinodvorani Ivanec u utorak, 13. travnja, Gradsko vijeće Ivanca zaključilo je svoj rad u mandatu 2017. – 2021. godine.

U radnom dijelu sjednice održan je aktualni sat na kome je gradonačelnik Milorad Batinić odgovorio na cijeli niz pitanja, ukupno 14, koja su mu postavili nezavisni vijećnici te vijećnici SDP-a i HDZ-a. U nastavku su vijećnici prihvatili zapisnik s prethodne sjednice te donijeli odluku o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanca.

Na samom kraju sjednice vijećnicima se obratila predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek:

- Zahvaljujem na suradnji kroz protekle četiri godine mandata ovoga saziva Vijeća svim gradskim vijećnicima, gradonačelniku i dogradonačelnicima, svim tajnicima i zaposlenicima gradske uprave koji su pripremali dokumente i sjednice. Iako je korona kriza unijela promjene i u način rada Gradskoga vijeća, zbog čega smo nekoliko sjednica morali održati elektronički, vjerujem da smo svu tematiku važnu za uspješno funkcioniranje Grada uspješno odradili – istaknula je predsjednica Vijeća.

- U nastojanju da što bolje zastupamo interese građana, u Vijeću smo vodili razne rasprave prilikom kojih sam se, kao predsjednica Vijeća, koji put trebala „dotaknuti“ i Poslovnika. No, pošto su predmet rasprave u pravilu bile teme od važnosti za građane, mnogo puta sam i „zažmirila“ na propisano vrijeme. Zahvaljujem svima na korektnom odnosu i nadam se da će i sljedeći saziv Gradskog vijeća jednako kvalitetno raditi za dobro svih naših građana – zaključila je predsjednica K. Sedlar Đunđek.

Vijećnicima se obratio i gradonačelnik M. Batinić:

- Zahvaljujem vam na konstruktivnoj suradnji tijekom proteklih godina te na razini rasprava koje su omogućile rad Gradskog vijeća Ivanca na višoj kvalitativnoj razini. Unatoč različitim razmišljanjima i pristupima načinu rješavanja pojedine problematike, smatram da je u svim bitnim stvarima postignut konsenzus te da je Gradsko vijeće izglasalo kvalitetne proračune koji su omogućili realizaciju projekata važnih za boljitak svih građana i ravnomjerni razvitak naših mjesnih odbora. Krenuli smo u susret lokalnim izborima i pred nama je nova izborna kampanja. Ona je, do određene razine, u svim dosadašnjim izbornim ciklusima bila korektna, pa očekujem da bi tako trebalo biti i ovoga puta – istaknuo je M. Batinić te, uz zahvalu medijima na redovitom praćenju sjednica i rada Grada, svima nazočnima poželio dobro zdravlje.

print